Andra Mat på resor

La Sagrada Familia

När vi var i Barcelona passade vi på att besöka den kända, Gaudídesignade kyrkan La Sagrada Familia. Vi var där för …hm… tolv år sedan (går tiden så fort?!), och då var den helt tom inuti. Men nu har det rasslat till under de senaste åren, och insidan är i stort sett helt klar.

Och den var verkligen helt fantastisk.

Vilket ljusinsläpp!

På kyrkans utsida fanns två tunga, stora portar där ordet ”fader vår” fanns inristat på en mängd olika språk. Det gick ganska snabbt att hitta det på svenska.

Ja, nu undrar ni ju säkerligen vem superpinglan bredvid Olof är, och det är ingen mindre än min fina kompis Ingrid. Ingrid (som egentligen kommer från Ecuador) och jag lärde känna varandra när vi jobbade på samma kontor i Barcelona 2006. Vi hade som tradition att slinka ner till Starbucks på eftermiddagsrasten och dricka latte och dela på en svulstig muffins. Hon var här och hälsade på oss för några år sedan, och jag hoppas att hon kommer tillbaka snart igen!

Klassiskt, spanskt före-maten-plock. Kycklingkroketter och grillat pan de tomate; tunnskuret surdegsbröd som gnidits med tomat och vitlök, och som det sedan ringlats olivolja över. Hur gott som helst. Sedan åts det paella, och alla var nöjda. För att inte tala om mätta. Men jo, det slank ner glass även efter den här måltiden. Man måste ju hålla ställningarna.

28 juni, 2013

5 kommentarer

  1. WOW, tänk att den nästan är färdig, så kul att få se bilder från hur den ser ut nu! Säkert är det minst 10 år sedan vi var där och då såg det absolut inte ut så här, även om den var oerhört vacker på sitt vis då också. Men Olofs bilder tar ju andan ur oss, vi måste ju bara resa tillbaka och uppleva det igen…

    Hoppas ni har det så bra så och att semesterkänslan har börjar infinna sej.
    Kramar till er alla tre.

  2. Åhh, vilka underbara bilder!! Ser helt fantastiskt ut! Lutar pelarna verkligen sådär också, det är så annorlunda allting. Sist jag var där var det bara byggarbetsplats och skottkärror inne i själva kyrkan. De har verkligen jobbat bra! Kul att få se hur där ser ut nu!

    Kram från Mamma!!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration