Andra, Mat på resor, Utflykt

På Mitt Kök-mässan i Stockholm

Här kommer, som utlovat, en rapport om matmässan i Stockhom förra helgen. Vi tog flyget upp på fredageftermiddagen, vältrade oss i hamburgare på kvällen (som ni redan har sett), och på lördag förmiddag mötte vi upp Mary och MagnusMitt Kök-mässan i Älvsjö. Här står Mary och jag och ser seriösare ut än vanligt, och funderar på om vi ska utöka vår kokbokssamling med en eller flera böcker från Allt om Mat.

På mässan köper man små dryckeskuponger som man sedan kan lösa in mot provsmakning på valfri dryck. Killarna la sina biljetter på bland annat whisky med honungssmak…

…och Mary och jag la dem på vin med hästar på. Är man hästtjej så är man. Det här vinet visade sig vara riktigt gott, och efter att ha grävt lite på Systemets hemsida kan jag konstatera att man kan läsa mer om vinet (som heter Kent III Edizionehär.

Killarna från Ölands stolthet Ölandschoklad var självklart där. Deras romfyllda pralin som är ny för i år är en riktig höjdare.

Och från fin choklad till Extreme Food, vars namn på produkter brukar vara riktigt humoristiska. Eller vad sägs om en salsa som är så stark att den heter “Slap ya daddy”?

När vi blev lunchhungriga drog vi oss bort mot den specialuppsatta restaurangen inne på mässan, Kockarnas Krog, där finkockar som bland andra Marcus Aujalay (som vi här har papparazzifotat) och Karin Fransson gjort maten.

Olof åt en strömminglåda som serverades fint i burk…

…medan jag åt en löksoppa som skulle smaka lakrits. Det gjorde den inte, men den var lika god för det. Mary åt en glassbomb med vackert rosa trassel. Det är alldeles för lite trassel på mina efterrätter, inser jag nu.

Här instagrammar Mary. Så hipp har jag inte blivit än, att jag har börjat med det. Jag skyller på att jag är från landet.

Så – sammanfattningsvis – mässan var jättetrevlig. Finkockar som Paolo och Mat-Tina stod i montrar och promotade oljor och kryddor, det fanns mycket vin (men tyvärr inte lika mycket “finvin” som förra året) och en herrans massa folk. Nästan lite för mycket folk, faktiskt. Men så är det ju i stortstaden, och hur mycket folk det än rör sig däruppe, är det alltid roligt att komma dit.

8 Kommentar

 1. Mary - m.ade b.y m.ary

  17 november, 2012 at 11:23 f m

  Jag gillar att jag håller krampaktigt fast i vinglaset på alla bilder.. 😀

 2. Kristin @ The Chocolate Box

  17 november, 2012 at 11:58 f m

  Öl från Nynäshamns Ångbryggeri, bra där! (Är från Nynäshamn från början :P)

  Kul att läsa fler rapporter från mässan! 🙂

 3. Remsan

  17 november, 2012 at 8:37 e m

  Jag hade ångest under mässans alla dagar för att jag inte kunde åka eller rättare sagt fick välja bort det. Verkar ha funnit mycket kul att kika på även om många verkar tycka att det är för många vinmontrar. Hur nu det är möjligt… 😉 Ni ser ut att ha haft det toppen. Kul att Ölands choklad var där!

 4. Mårtenssons kök

  18 november, 2012 at 4:01 e m

  Nästa år ska vi dit, så är det bara, blir ännu mer sugna ju mer vi läser. Visst var det kul med Malmös också, men hövvestans bör ju vara flera strån vassare, fast klart vassare trängsel också…

  Ha det göttigt i veckan,
  kramar från oss

 5. Charlotta

  18 november, 2012 at 4:09 e m

  Åh, vad kul! På Matmässan här har det varit alldeles för mycket vin, nästan så att den borde heta Passion för vin istället för Passion för mat…

 6. Amy's piece of cake

  18 november, 2012 at 6:58 e m

  Åhh Paolo säger jag bara! 😉

  Det där rosa trasslet… vet inte om jag egentligen tyckte om det hmm.

  From hell lät som en riktigt kryddig och het produkt, gillas av mig det vet ni!

  Brukar gilla storstaden i 2 dagar eller så… sen längtar jag hem till det lite lugnare tempot och även mindre antalet människor… är man lantis så är man 😉

  Önskar er en toppenvecka, kramar!

 7. Susie i köket

  18 november, 2012 at 7:55 e m

  Verkar ju vara en jättetrevlig mässa!! Fint reportage!!

 8. Sofia

  18 november, 2012 at 8:00 e m

  UNDERBARA BILDER gahhhh önskar jag var där : ) kram Sofia hälsa Olof o Bally ; )

Lämna en kommentar