Familjen

På Mitt Kök-mässan i Stockholm

Här kommer, som utlovat, en rapport om matmässan i Stockhom förra helgen. Vi tog flyget upp på fredageftermiddagen, vältrade oss i hamburgare på kvällen, och på lördag förmiddag mötte vi upp Mary och Magnus på Mitt Kök-mässan i Älvsjö.

Här står Mary och jag och ser seriösare ut än vanligt, och funderar på om vi ska utöka vår kokbokssamling med en eller flera böcker från Allt om Mat.

På mässan köper man små dryckeskuponger som man sedan kan lösa in mot provsmakning på valfri dryck. Killarna la sina biljetter på bland annat whisky med honungssmak…

…och Mary och jag la dem på vin med hästar på. Är man hästtjej så är man. Det här vinet visade sig vara riktigt gott.

Killarna från Ölands stolthet Ölandschoklad var självklart där. Deras romfyllda pralin som är ny för i år är en riktig höjdare.

Och från fin choklad till Extreme Food, vars namn på produkter brukar vara riktigt humoristiska. Eller vad sägs om en salsa som är så stark att den heter ”Slap ya daddy”?

När vi blev lunchhungriga drog vi oss bort mot den specialuppsatta restaurangen inne på mässan, Kockarnas Krog, där finkockar som bland andra Marcus Aujalay (som vi här har papparazzifotat) och Karin Fransson gjort maten.

Olof åt en strömminglåda som serverades fint i burk…

…medan jag åt en löksoppa som skulle smaka lakrits. Det gjorde den inte, men den var lika god för det. Mary åt en glassbomb med vackert rosa trassel. Det är alldeles för lite trassel på mina efterrätter, inser jag nu.

Här instagrammar Mary. Så hipp har jag inte blivit än, att jag har börjat med det. Jag skyller på att jag är från landet.

Så – sammanfattningsvis – mässan var jättetrevlig. Finkockar som Paolo och Mat-Tina stod i montrar och promotade oljor och kryddor, det fanns mycket vin (men tyvärr inte lika mycket ”finvin” som förra året) och en herrans massa folk. Nästan lite för mycket folk, faktiskt. Men så är det ju i stortstaden, och hur mycket folk det än rör sig däruppe, är det alltid roligt att komma dit.

17 november, 2012

8 kommentarer

 1. Jag hade ångest under mässans alla dagar för att jag inte kunde åka eller rättare sagt fick välja bort det. Verkar ha funnit mycket kul att kika på även om många verkar tycka att det är för många vinmontrar. Hur nu det är möjligt… 😉 Ni ser ut att ha haft det toppen. Kul att Ölands choklad var där!

 2. Nästa år ska vi dit, så är det bara, blir ännu mer sugna ju mer vi läser. Visst var det kul med Malmös också, men hövvestans bör ju vara flera strån vassare, fast klart vassare trängsel också…

  Ha det göttigt i veckan,
  kramar från oss

 3. Åhh Paolo säger jag bara! 😉

  Det där rosa trasslet… vet inte om jag egentligen tyckte om det hmm.

  From hell lät som en riktigt kryddig och het produkt, gillas av mig det vet ni!

  Brukar gilla storstaden i 2 dagar eller så… sen längtar jag hem till det lite lugnare tempot och även mindre antalet människor… är man lantis så är man 😉

  Önskar er en toppenvecka, kramar!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration