På Ugglarps Grönt
På bloggträffen i Falkenberg förra helgen besökte vi Ugglarps Grönt, en av landets hippaste grönsaksodlingar.
Ugglarps Grönt drivs av Mikael Jidholm, som är en grönsaksnörd ut i fingerspetsarna och som verkligen brinner för det han gör. Sådana människor inspirerar alltid, och är väldigt intressanta att lyssna på.
Ugglarps Grönt levererar grönsaker till flera av Sveriges finaste krogar, och det var roligt att höra Mikael berätta om framstående och kända kockar som blir som små barn på julafton när de får studsa runt i landen och hitta nytt ogräs att ha i sina restaurangmenyer.
Förra årets hippaste kål – grönkålen, växte som ståtliga små granar ute i landen. Knipsar man av en bit av grönkålens stjälk och tar bort bladen har man för övrigt fått sig en grönkålssparris, lärde vi oss.
De lila kolblommorna lyste upp grönsakslandet med sin vackra färg.
Det var lite kallt och blåsigt, inte alls lika fint som nu i påsk. Men man är ju rutinerad och pälsar på sig! Till Ugglarps Grönt åker jag gärna tillbaka sommartid och spanar in skörden i högsäsong. Då kommer de även att ordna matvandringar på fredagar, ett hett tips om ni har vägarna förbi Falkenberg.
Malin`s Diner
22 april, 2014 at 9:10 e mDu var så förberedd att det nästan var kusligt. Visst hade jag varnat, men det vara bara du som lyssnade. Inte ens jag lyssnade på mig själv, dumt Malin…
Kram kram
Helena
24 april, 2014 at 5:35 f mHähä!
Hovkonditorn
23 april, 2014 at 11:08 f mHelt otroligt hur mycket gott det finns i naturen!
Helena
24 april, 2014 at 5:35 f mVisst gör det! 🙂
Lotta
23 april, 2014 at 11:48 f mMycket grönt! Och rosa 🙂 Tänk att jag inte har ätit grönkål ännu. Hopplöst efter…
Hoppas allt är bra och att ni haft en finfin påsk!
Kram!
Helena
24 april, 2014 at 5:36 f mMen Lotta, det där känns SÅ 2012! 😉 Hihi! Det kommer fler tillfällen i livet att tugga grönkål, no worries.