Andra Bloggträff Butiker

Slöinge Kafferosteri

Efter att ha varit på chokladprovning i Falkenberg och tittat på hippa grönsaker på Ugglarps Grönt, begav vi oss vidare till Slöinge till en riktig kaffenörd. Jag tycker att Olof är en kaffenörd, men i jämförelse med den här killen är Olof lite mer…. fulkaffe från mikron. Inte för att han dricker fulkaffe från mikron, men ni fattar.

Daniel Eråker som driver Slöinge Kafferosteri har stenkoll på kaffe, och delade med sig av sina kunskaper över en kopp egenrostat kaffe och surdegsfrallor.

Daniel hällde upp flera olika koppar med olika sorters kaffe…

…och sedan fick vi alla provsmaka med sked. Alla kaffesorter var finkaffe, utom den sista som var ett klassiskt fulkaffe. Skillnaden kändes.

En av sorterna smakade faktiskt blåbär, och då var den ändå helt utan smaksättning. Den bara smakade blåbär ändå. Olof läppjade på och gillade kaffet, han var faktiskt inne på deras nätshop så sent som igår och beställde påfyllning av espressokaffet han köpte med sig förra helgen. Kaffet kom fram redan idag!

Kaffet är ekologiskt, vilket gör att det känns ännu bättre att dricka det.

Olof beundrar kafferostarmaskinen, en Diedrich. Det skulle tydligen vara ett väldigt fint märke när det kommer till kafferostning. Själv har man ju dålig koll på sånt där, och dricker glatt latte från Nespressomaskinen på jobbet och är nöjd med det. Något jag dock höll tyst om på det här studiebesöket. 

24 april, 2014

2 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration