Andra Öland Restaurang Utflykt

Tillbaka till Gammalsbygården

För två veckor sedan var vi på Gammalsbygården på sydöstra Öland och åt Valborgsmeny med mamma och Günter. Det är rent otroligt vad fort det har gått med våren, på de här bilderna är träden fortfarande kala, och nu exakt två veckor senare när jag tittar ut genom fönstret är alla träd hemma i trädgården alldeles gröna.

Men tillbaka till den fantastiskt mysiga Gammalsbygården; Olof och jag hittade hit av en ren slump i somras förra året, ni kan se de bilderna här.

Gästgiveriet är sådär gammaldags hemtrevligt, och jag blir jättesugen på att ta in här och sova en natt, fastän det bara tar 45 minuter att köra hit från Färjestaden där jag bor. Det finns något som lockar med att vakna upp nära havet på den sydöstra sidan av ön, äta frukost här och sedan åka vidare till någon av de små fiskehamnarna.

Precis som när vi åt lunch här i somras var maten av högsta husmanskvalitet. Till förrätt serverades en Toast Skagen överbakad med sufflé…

…och till huvudrätt fick vi vildsvinsstek med potatisgratäng. Vinet som serverades till maten var en riktig fullträff. Tyvärr fick jag ingen bild på det, men sonen i huset arbetar som sommelier i Stockholm, därför är det hög kvalitet på vinlistan.

Och till efterrätt – fläderbomsparfait med jordgubbssås. Helt gudomlig, jag hade lätt kunnat äta två. Eller fem.

Sedan drack vi té och kaffe i salongen. Mycket mysigt, ingen av oss var särskilt sugen på att åka därifrån.

När vi kom ut hade skymningen börjat lägga sig över Öland, och vi körde hem först över Alvaret och sedan längs med vattnet. Öland är allt bra trevligt, ändå.

14 maj, 2013

2 kommentarer

  1. En riktigt mysig Valborgsmässoafton på ett underbart ställe och i trevligt sällskap, bättre kan det knappast bli!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration