Andra Säsong

På kräftskiva i Mariannelund

 I helgen var vi på den årliga kräftskivan i Mariannelund! Varje år så här års brukar Olofs pappa och hans fru Anette samla barn med respektive och barnbarn för en trevlig kväll i kräftans vänkrets. Nu är jag ju ingen vän av kräftor, men Anette bullar alltid upp med kantarellpaj, västerbottenpaj, ost, kex och massa annat gott, så det går verkligen ingen nöd på oss som inte är så begeistrade i kräftor.

Olofs pappa delade ut välkomstdrinkar. Visst är han och Olof lika?

Häpp! Här står visst jag och skålar.

Till kräftorna dracks det väldigt lokal öl, som enligt öldrickarna smakade väldigt gott.

 Kex, bröd och pajer…

…och familjens katt Gösta som här har en något lömsk uppsyn. Han gör precis som Bally; tar en stol i besittning så fort någon reser sig från bordet. Ballys och Göstas relation är för övrigt något …spänd. Gösta vill gärna leka, och tar då och då tillfället i akt att smälla till Bally där bak med en framtass när han ligger på en köksstol med rumpan och svansen utanför. Då brukar Bally snabbt dra svansen åt sig, se ytterst förnärmad ut och pipa därifrån, oftast för att leta upp husse och skvallra. Just i de stunderna glömmer han bort att profilera sig som rottweiler, som han annars gärna gör.

12 september, 2013

9 kommentarer

  1. Vilken härlig kräftskiva :-)Vilka rätter det bjöds på….man blir så sugen!Man kunde tro att det var Göstas plats där vid bordet och att han bara väntade på att bli serverad 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration