Andra Mat på resor

Sightseeing i Rom

Nu har jag rasslat fram de sista bilderna från Romresan, och här har vi lite hederliga sightseeing-bilder! Så här ser Vatikanen ut från taket på en turistbuss…

Och så här ser det ut inuti. Till vänster har vi en riktigt flådig pelare inne i Peterskyrkan, och till höger har vi djur i marmor.

Overkligt vackra takmålningar till vänster, och konstverket till höger är faktiskt gjort i sten. Mosaik, old style. Helt fantastiskt att man kan skapa något så fint i sten, och för så länge sedan.

Peterskyrkan är nog den mäktigaste kyrkan jag varit inne i, och konstigt vore väl annars. Kyrkan i Siena i Toscana halkar därmed ner på en andraplats. Peterskyrkan stod klar under 1600-talet, och är helt enormt stor, och hög i tak.

Min fina kollega Marija posar framför kyrkan.

Själv poserar jag med ett gäng italienska snutar. Man får inte roligare än man gör sig.

Anna och jag fotar oss själva i turistbussen. Vi är pepp!

Även sighseeingturer kräver sina fikastopp. Här är det dubbel espresso som gäller. Kaffet i Italien är förmodligen det godaste i hela världen, och ingen av kollegorna var väl egentligen särskilt glada över att börja dricka svenskt kaffe igen. Ord i stil med ”rävgift” har förekommit.

Ingen sightseeing i Rom utan colosseum! Vi flanerade här en stund, sedan gick vi och åt mozzarella.

Ja, att sammanfatta Rom är ganska lätt; det är helt fantastiskt. Det tar ca 3 timmar att flyga dit, och är billigt med t ex Ryanair från Göteborg. 

10 september, 2013

8 kommentarer

  1. Du är ju bara underbar haha! Så fin bild på dig o poliserna 😉 Alla andra bilder är så klart fina också, men alltså du passar väldigt bra in med killarna… Ser fantastiskt ut! kram på dig

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration