Andra Öland Restaurang

Tillbaka till StrandNära

Häromkvällen åkte Olof och jag tillbaka till StrandNära för en riktig kvalitetsmåltid. StrandNära är ju stället som jag skrev om för några veckor sedan, som ligger i Stora Frö mellan Färjestaden och Mörbylånga på Öland, som är både ett Bed&Breakfast och en restaurang.

Och vilken mat de har, alltså! Det är min favoritrestaurang just nu. Till förrätt delade vi på en sallad med lammcharkuterier, grapefrukt, valnötter och getost. Allting var lokalt och kom från Öland. Utom möjligtvis grapefrukten då, riktigt så fint väder har vi inte här.

Jag åt fläskfilé på surdegsbröd, och Olof åt det här – lammisterband med kantarellrisotto, sparris och getost. Gott!

Till efterrätt var vi ju tvungna att prova Helenas Vaniljpannacotta med täcke av öländsk havtorn. Jag kan eventuellt ha haft ett litet finger med i spelet när efterrätten togs fram, men det är tveksamt om jag hade lyckats få den så här god på egen hand. Den var riktigt fin, vi rensade faten fullständigt.

Så här ser det ut inne i restaurangdelen…

…och så här ser det ut på uteserveringen.

De har öppet hela sommaren, från kl 16.00-22.00 varje dag.

Nähä hörni, nu ska jag gå och göra fint i gästrummet, för om några timmar kommer Mary och hennes pojkvän hit på besök, något som jag sett fram emot länge! Tror nog att jag ska lägga ut små chokladbitar på deras kuddar, faktiskt.

13 juli, 2012

10 kommentarer

 1. Hej Helena!

  Tack vare dina tips om bra ställen att besöka på Öland, hamnade vi just på Strandnära! Åt precis som Olof, lammisterband med kantarellrisotto och till efterrätt Helenas vaniljpannacotta!
  Ett underbart charmigt ställe och såå god mat!

  Vi bodde på Bo Pensionat i Vickleby, vilket visade sig vara ett utmärkt val! Såå god mat och charmigt boende!

  Tack igen för dina Ölandstips!

  Hälsningar
  Jessica i Göteborg

 2. Oj, här ser det verkligen inbjudande ut! Kommer jag till dina krokar nån gång, ska jag absolut besöka detta stället! Ser fantastiskt ut och gott oxå 🙂 Kram Gourmetmorsan

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration