Andra Mat på resor

Middag på takterrassen

Det allra bästa med huset vi hyrde i den lilla bergsbyn Roccatederighi var takterrassen, som bjöd på en av de finaste utsikter jag sett. Restaurangbesök i all ära, men har man tillgång till en sådan här takterrass måste man utnyttja den!
Dessutom hade vi ju tillgång till förträffliga råvaror. Alla grönsakerna köpte vi i byns lilla grönsaksaffär, och tjejen som drev den visste precis varifrån tomaterna kom. Basilikabladen var stora som eklöv, och man kunde känna doften från dem på flera meters avstånd. Och då ska vi inte tala om buffelmozzarellan! Den man kan köpa i ostdisken hemma i Sverige kan slänga sig i väggen i jämförelse, den här mozzarellan var så god att jag skulle kunna skriva sonater om den.
Parmaskinkan och salamin smakade minst lika utsökt. Vinet köpte vi i byns Enoteca, som är det allmäna namnet på små vinbutiker där man också ofta kan få provsmaka vinet eller köpa sig ett glas och dricka på plats.
Till och med pappret som de lindar in pecorinoosten i är vackert! Inspirerade av vårt restaurangbesök på Il Corso svängde vi ihop ett par bruschettor.
Vi satt uppe på takterrassen och tittade ut över Toscanas kullar ända tills mörkret hade lagt sig och kvällskylan kommit.
Det här är en utsikt som jag aldrig skulle kunna tröttna på. Takterrass i Toscana är utan tvekan bland det bästa som finns.
5 augusti, 2011

17 kommentarer

  1. Vi köpte med oss lagrad balsamvinäger, olika kryddblandningar, och vin. Dels skickade vi hem vin från en vingård, och gården vi bodde på gjorde egen olivolja, så det skickas också hem. Och lite svampröra och pesto köpte vi också, och biscotti!

  2. Åh, en sådan takaltan hade man ju kunnat ge nästan vad som helst för att ha i sin ägo! Klart att den gärna hade fått finnas på ett tak i Toscana, men vi hade gärna haft en här hemma också. Undrar just vad hyresvärden säger om vi bygger om vinden?
    Tänk vad en utsikt kan göra för maten:) Underbara bilder!

    Ha en härlig helg, så ser vi fram mot fler resereportage!

  3. Vilka underbara bilder : ) åhhhhh syns att ni haft det toppen på resan : ) kram Sofia som njutit av en vecka på Öland underbart ställe det där ; )

  4. Vilken takterass!! Vilken utsikt! Vilken fantastisk tur ni hade som fick detta himmelska boende med denna läckra utsikt som jag förstår att ni inte fick nog av :-)Detta är ju en resa man aldrig glömmer och så långt ifrån turister man kan komma,man blir en del av byn. Ps. Fantastiskt söt klänning du hade 🙂 Kram Lenita

  5. Maten måste ha smakat extra bra på denna mysiga terass. Tänk att få sitta där och äta middag varje kväll… Sippa rödvin och blicka ut över detta vackra.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration