Familjen

Lördagsfrukost

Sådan här fin lördagsfrukost blev vi bortskämda med sist vi var i Mariannelund. Årets första risgrynsgröt är alltid den godaste!

Lyxigt surdegsbröd får man också. I Mariannelund finns ett bageri som gör världens godaste surdegsbröd, som drivs av en gammal klasskompis till Olof. I Kalmar är det inte alls lika lätt att få tag i surdegsbröd.


Och så har vi den morgontröttaste av alla – katten Gösta. Den stora, snälla katten som har samma hårfärg som jag. Och vilket hajgap han har! Bally vågar inte gå närmre Gösta än max två meter.

10 december, 2011

14 kommentarer

 1. Risgrynsgröt är ju så gott. Jag brukar späda ut den med ännu mer mjölk och värma den så blir det risgrynsvälling (ska dock serveras med russin o mandel men det brukar jag hoppa över)….så gott!
  //V

 2. Bidde en lång lördagsfrukost hos oss idag.Så gott att bara ta det lugnt och njuta. Hade oxå velat haft gröt…blev så sugen när jag såg din fina bild 🙂 Men det kommer en söndag med:-) Kram!

 3. Det var mig en rejäl gäspning den där katten tog sig tid till, måste ha varit härligt 😀 Jag är SÅ sugen på tomtegröt nu, det får nog bli att jag kokar det imorgon så jag kan njuta av det till frukost på måndag (som är min födelsedag!) 😀

 4. Ja, gröt (på röd mjölk) är en höjdare i juletider!

  Jag gjorde din pannacotta med glöggspegel i går och den blev kanon, men nästa gång blir det tre gelatinblad i varje!

  Förresten så har du och Gösta den allra finaste hårfärgen! Exakt samma som mina brorsbarn… Ha en fin tredje advent!

 5. Amy – om jag har gjort surdeg? Höhö, gå in under kategorin Bröd här på bloggen och läs om hur illa det slutade för mina två surdegar Fredriksson och Stefan…

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration