Öland

Försommar i Björnhovda

Då var det dagen efter midsommar då! Hoppas att ni alla hade en jättehärlig midsommarafton igår, för det hade vi. Vi var tolv personer och fyra hundar hemma hos oss på Öland, och vi kämpade länge mot regnet innan vi gav upp lagom till kvällens grillning och flyttade in. Herrarna fick grilla under markisen i hällregn, det funkade det med. Vi åt och åt mest hela dagen, tycker jag. Jag är fortfarande mätt.
Dagar som idag tillbringas helst i lugn och ro. En och annan promenad, lunch och fika på rester från igår och en film framåt kvällen. En hundpromenad till Björnhovda är aldrig fel, och nu på försommaren är det alltid lika roligt att se vad som växer.

 Björnhovda Sunt och Grönt där vi brukar handla ekologiska grönsaker öppnar upp sitt portskjul i början av juli, men vi fick oss ändå en liten förhandstitt. Och så fick vi tugga på Stevia-planta också! Stevia använder man ju att söta med, och bladen smakade verkligen riktigt sött.

Pinsamt nog har jag glömt namnet på den här grödan, men god var den! God och krispig och nyttig!

Blommande timjan är Öland för mig. På Ölands Alvar finns det hur mycket timjan som helst.

Ha nu en riktigt skön kväll, allihopa. Imorgon är man också ledig, icke att förglömma!
23 juni, 2012

2 kommentarer

  1. Vilka fina bilder ni tagit. Älskar bilden på blommande timjan, vackert! Midsommar har varit fantastisk fin med sol nästan hela dagen. (Jodå, lite regn fick vi också!)

    Söndagskramar till er!

  2. Åh, så mycket vackert! Svensk sommar är helt underbar. Jag har aldrig förstått dem som åker ifrån den. Jag vill att den aldrig ska ta slut. De är nästan så att myggen till och med är charmiga, nästan. Jag har försökt så vallmo i trädgården, men den vill inte ta sig. Det är en sådan vacker blomma.
    Ha det gott vännen. Kram.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration