Andra Efterrätter

Limefromage

Alltså det här med fromage är ju himla bra om man har lite bråttom. Om man tänkt göra mousse och inser att man helt enkelt inte har flera timmar på sig att låta den få rätt konsistens, kan man bara ha i lite gelatinblad och kalla det hela för fromage istället. Fromaaaage. Det låter väldigt seriöst, också. Lite franskt och fint, sådär. Så här gör man limefromage för två:

Limefromage, 2 stora portioner:
1,5 gelatinblad
2 äggulor
0,75 dl socker
1 lime, rivet skal och saft
1,5 dl vispgrädde
mandelbiskvier till servering

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i minst 5 minuter. Vispa äggulor och strösocker fluffigt. Vispa upp grädden i en annan bunke. Pressa ur all saften ur limen och riv skalet. Häll över den lilla limevätskan du får i en liten kastrull, och hetta upp det. Det går fort, så passa noga! När det nästan kokar, ta det av värmen och rör ner gelatinbladen. Rör ner gelatinlimen i äggsmeten, och vänd sedan ner grädden och rör om. Häll upp fromagen i portionsformar och låt stå till sig i kylen. Två timmar räcker gott och väl. (Självklart går det bra att göra det här dagen innan servering också, konsistensen håller sig fin i kylen ett par dagar.) Servera gärna med krossade mandelbiskvier.
24 juni, 2012

7 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration