Andra Efterrätter

Dulce de leche-mousse

Då var man hemma igen från Italien! Jag var där tillsammans med mina jobbarkompisar, så Olof och Bally har varit hemma och hållt ställningarna. Rom var helt fantastiskt, och jag har ätit så mycket gott att jag varit konstant mätt i flera dagar nu. Bilder kommer snart!

Men tills dess så tänkte jag bjuda på ett recept som jag gjorde för ett par veckor sedan, efter att ha fått hem ett exemplar av Pampas Delis dulce de leche som är speciellt avsedd för bakning. Det är ju inte så ofta som jag skriver om produkter på bloggen, men Pampas Delis dulce de leche gillar jag. Företaget stödjer hungerprojektet, och startades upp för ett par år sedan av ett par killar som studerat tillsammans.

Dulce de leche-moussen på bilderna blev luftig och riktigt syndigt god. Jag pimpade den med lite flingsalt och hallon, och kände mig mycket nöjd med det faktum att Olof inte var hemma den kvällen jag gjorde och fotade dem. Så här kan man göra sin egna variant av dulce de leche om man inte har tillgång till färdig.

Dulce de leche-mousse, 4 portioner:
2 dl vispgrädde
2 äggulor
ca 0,75 dl dulce de leche (100 g)
0,5 tsk flingsalt

Vispa upp grädden i en bunke, och vispa upp äggulorna så gott det går i en annan bunke. Smält ner dulce de leche ihop med flingsalt i en kastrull så att det blir varmt och lite mer flytande, och häll sedan över det i äggvispet under snabb vispning. Rör ner grädden, och blanda ihop till en finfin smet. Häll upp på portionsformar, och ställ i kylen. Låt stå kallt ett par timmar före servering. 

4 september, 2013

20 kommentarer

 1. Jotack, vi har nog sett hur du har satt i dej och frestat med både det ena och det andra… Håkan är helt inne på att vi nu istället för London ska åka till rom till hans fyllerårdag i oktober!
  Och så var det väl väldans snällt av dej att fresta vidare med en sån här godsak, det känns som helgen plötsligt ligger ännu längre bort i tiden än den gjorde innan vi kikade in:)

  Välkommen hem,
  kramar

 2. Provade att göra den här moussen men den skar sig precis på slutet. Är den bortom all räddning tro? Eller går den att rädda, hur i så fall?

  1. Vad konstigt att den skar sig! Jag vet inte hur man kan rädda den, det är svårt att avgöra. Men den har inte stelnat än, förstår jag det som? Ett alternativ är ju att stoppa smeten i frysen och låta det få bli glass istället.

  2. Tack för svar!
   Dock blev smeten grynig!
   Den åkte i vasken, provade att vispa upp den med elvisp idag men funkade inte. Provar en ny sats idag.
   Smaken var det inget fel på enligt min 10-åriga bagerska!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration