Andra Restaurang

Törneby Herrgård – tillbaka på lunchmenyn!

Mitt favoritställe för lunch för öppnat igen! Närmare bestämt Törneby Herrgård, som ligger vid Kalmar Flygplats.

Vi brukade äta här jämt förut, eftersom maten var så god och miljön så fin, så jag är riktigt glad över nyöppningen! Gården har fått nya ägare, men de ”gamla” kockarna Eva och Lotta är tillbaka i köket, och det är de tjejerna som är den största anledningen till varför det här är ett av Kalmars absolut bästa lunchställen. En av tjejerna har varit förstakock åt Hugh Hefner på Playboy Mansion, och det var hon som höll i matlagningen när vi var här på min möhippa för två år sedan.

Salladsbordet har lika fin standard som förr, med goda såser, fräscha sallader och nybakat, varmt bröd. Man skulle utan problem kunna äta sig mätt på bara det här. Mina kollegor lät sig väl smaka.

Dagen till ära var det canneloni som vegetariskt alternativ. Inte för att jag är vegetarian, men jag kommer ihåg hur god den där canellonin brukade vara, så det var ett kärt återseende på menyn. Sedan högg vi in på småkakorna som serverades till efterrätt. När jag var där några dagar tidigare var det chokladmousse. Lunchkoman efteråt var total, men jag antar att det var ganska självförvållat. Det är svårt att hålla tassarna borta när det finns efterrätt! 

29 augusti, 2013

En kommentar

  1. Vackert! Nu har vår anledning till att åka till Kalmar med jämna mellanrum flyttat till västkusten. Måste hitta en ny anledning att åka dit ibland så vi kan åka till det här stället med. Ser ju kanon ut, både maten och miljön!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration