Andra Mat på resor

Förmiddag i Paris

Nu är jag hemma i Sverige igen! Syrran och jag har haft det toppenbra i Paris, och vi hade utan problem kunnat stanna en hel vecka. I Paris har man aldrig tråkigt!

Varje morgon åt vi croissant till frukost och drack café au lait på ett av fiken i Montmartre där hotellet låg.

Även om det inte syns på bilden hade vi tur med vädret. De gånger de regnade var vi antingen på en tunnelbana eller på ett café. Oftast det senare.

Efter frukosten på vår första dag i Paris begav vi oss en sväng till de stora välkända varuhusen Printemps…

…och Lafayette. Stackars tjej alltså, hon har fått ett eiffeltorn på huvudet. Jag undrar hur hon beskrev sitt modelluppdrag för sina vänner? ”Jo, det är ett gig för Lafayette! Det ska bli roligt! Jag ska ha ett eiffeltorn på huvudet och en polotröja i latex. Och lite franska snören. Och så ska jag se lite svårmodig ut”.

När solen hade tittat fram igen efter morgonens regnskur tog vi tunnelbanan några stationer bort och hittade en jättemysig gata kantad av små uteserveringar och delikatessbutiker.

För att inte tala om blomsteraffärer! I Paris verkade det generellt sett vara himla poppis med hortensia. Syrran älskar blommor, ni vet ju hur duktig hon är på blomsterarrangemang till dukningar, så hon gick runt och botaniserade bland butikerna och hummade nöjt.

I Paris har blåregnet redan börjat blomma. Våren har hunnit ungefär en månad längre; alla träden är gröna, och syrenbuskarna står i full blom. Imorgon fortsätter Parisbloggandet!

23 april, 2012

10 kommentarer

 1. Låter verkligen underbart! Härligt att bara gå och strosa, in på fik där, butik där och verkligen njuta av staden och våren. Mmm, jag vill också! Fick lite sånt i påskas då vi var i Amsterdam, så jag ska inte klaga.

  Kram Malin

 2. Jag blir så sugen på att få åka dit när jag ser dina bilder!!!Jag åf rbörja bearbeta Örjan. Kram Marija

 3. SÅÅÅ fina bilder och jag blir nästan avis:)Älskar Paris och har gjort en hyllning på min blogg nyss.
  Jag gillar din blogg och tänkte följa men hittar varken twitter eller FB härinne??

  Ha en kanonvecka & kom gärna förbi mig och hälsa på:)

  LOVE Maria på inredningsvis

 4. Så fina bilder. Och kul att se att våren kommit igång i Paris. Det har den visserligen i London också, men det glömmer man lätt bort nu när det regnat i en vecka i sträck…

 5. Maria, tack för din fina kommentar! Jag har inte Twitter, men till höger här på bloggen finns en Facebookruta, klicka på Like där så blir du följare till bloggen! 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration