Butiker Café och fika Utflykt

En Smålandstur med tre stopp

Fiddekulla trädgård

I sommar har vi varit på många utflykter i trakterna där vi bor, och en dag åkte vi över bron för en dagsutflykt i Småland med tre inplanerade stopp som alla låg åt Nybrohållet till.

Fiddekulla hund

Vi började på det fantastiska stället Fiddekulla Trädgård!

Fiddekulla buketter

Kanske kommer ni ihåg när jag skrev om dem förra året, när vi var där på höstkanten och plockade dahlior ute på deras blomsteråker på självplock? När vi var där den här gången hade inte självplocket hunnit öppna än, men vi botaniserade i den lilla plantskolan och njöt av att gå omkring bland blommorna och titta i den lilla butiken.

Fiddekulla hästar

Tjejerna tittade på hönsen och klappade hästarna.

Fiddekulla plantskola

Fiddekulla trädgård drivs av Cecilia och Lovisa som är mor och dotter, och de är blomsterbönder som brinner för att odla hållbara snittblommor på sin blomstergård. Att komma hit är verkligen som balsam för själen.

Fiddekulla köpa blommor

Jag köpte med mig några dahliaplantor för att plantera hemma i trädgården. Det borde jag ju kanske gjort många veckor tidigare, men de har redan vuxit sig riktigt stora här hemma och knopparna har börjat slå ut. Mamma har berättat att min pappa var duktig med dahlior, och det tycker jag känns fint.

Fiddekulla blommor

Mitt trädgårdsintresse ökar för varje år, jag tycker det är så roligt med blommor och odling!

Fiddekulla butik

I bakgrunden till höger ser ni Lovisa som har målat de fina vykorten som säljs i butiken. Lily tjatade till sig att få köpa ett kort och ge till sin kompis Sofia, och när jag såg hur fint hon ritat och skrivit till sin kompis i kortet när vi kom hem var jag extra glad att vi köpte kortet.

Fiddekulla självplock
Vissefjärda café

Sedan åkte vi vidare till Vissefjärda Café. Det tog inte många minuter att ta sig dit.

Vissefjärda café våfflor

Där åt vi nygräddade våfflor med vispgrädde och sylt…

Café nära Emmaboda

…och njöt av att vara i trädgården på baksidan.

Butik Norregård

Knappt 20 minuters bilfärd därifrån ligger Butik Norregård, och det var det tredje och sista stoppet på vår utflykt innan hemfärd.

Butik Norregård inredning

Alltså vilken butik! Jag kan inte förstå att jag inte har varit här tidigare! Hit kommer jag att komma tillbaka många gånger.

Butik Norregård Vintage

Inredningen som säljs där är en blandning av nytt och gammalt, och jag hittade flera vackra vintageföremål jag ville ta med mig hem.

Butik Norregård Småland

För att vara säker på att det är öppet kan det vara bra att kolla innan på butikens hemsida, eller på ägarinnan Malins härliga instagramkonto @butiknorregard.

Butik Norregård antikt

Det kan vara så att det här vackra lilla bordet fick följa med hem. Det kommer att bli så vackert att fota mat på!

Många av de besökare vi såg på ett av ställena såg vi även på ett eller två av de andra, och vi förstod att det inte bara är vi som gör en utflykt och besöker dessa tre ställen på en dag. Rundan rekommenderas varmt!

10 augusti, 2020

2 kommentarer

  1. Har också tagit ungefär samma runda men jag lyckas alltid pricka in dagar när Vissefjärda cafe har stängt. De andra två ställen är toppen.
    Vilka fina bilder ni tar och flickorna är så söta!

    1. Rackarns ju! Hoppas att ni har bättre tur nästa gång. Man vill ju gärna få lite fika i magen! 🙂 Tack för dina fina ord!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration