Drink med gin, rosé och grapefrukt
Har ni testat att blanda gin och rosévin någon gång? Ihop med grapefrukt, citron och lite sockerlag blir det hur gott som helst! Och riktigt fräscht och svalkande så här i sensommarvärmen när sommaren valde att göra comeback i augusti. Då vill man vänta lite till med de kryddiga rödvinerna, och dricka svala, friska viner så länge solen skiner.
Den här drinken är extra enkel och smidig att göra, för man behöver inte pressa safter ur frukter och skaka ingredienser i en shaker. Garneringen får man på köpet.
Här gör man istället drinken direkt i glaset. Man lägger i en skiva citron i varje glas, en grapefruktskiva som man skär i fyra bitar för att den ska få plats i glaset, lite sockerlag och gin, och sedan muddlar man det. Jag brukar ofta få frågan vad det innebär att muddla, och det är när man stöter runt i glaset med något som påminner om handtaget på en träslev. Det är för att frukterna ska gå sönder lite och smakerna ska blanda sig med övriga vätskor som sockerlag och sprit. Sedan slänger man i några isbitar och fyller upp med rosévin. Om man efter att drinken tagit slut vill återanvända frukten i glaset och hälla lite nytt rosévin ovanpå den, är jag inte den som är den. Det är en ganska trevlig idé, faktiskt.
Skriv utDrink med gin, rosé och grapefrukt
Supergod och sommarfräsch drink med gin, rosévin och grapefrukt. Här görs varje drink direkt i glaset; smidigt, snabbt och enkelt!
- Förberedelser: 10 min
- Total tid: 10 minutes
- Antal portioner: 1 st drink 1x
Ingredienser
3 cl sockerlag
1 skiva citron
1 skiva grapefrukt
3 cl gin
isbitar
1 dl rosévin (beror på glasets storlek)
Instruktioner
Börja med att koka upp sockerlag. Blanda lika delar socker och vatten och värm tills sockret smält helt. Ställ kallt. Gör gärna mer sockerlag än vad som behövs till en omgång drinkar, det håller sig länge och kan stå flera veckor i kylen i en liten glasflaska. Gör du 4 drinkar behöver du koka upp minst 1 dl socker med 1 dl vatten för att det ska räcka till alla.
Skär centimetertjocka skivor av citron och grapefrukt. Skär där frukterna är lite större, så att det blir mycket smak. Lägg 1 skiva citron och en skiva grapefrukt i varje glas. Grapefruktskivan behövs oftast skäras i 4 delar för att få plats i glaset.
Häll 3 cl gin i varje glas, och 3 cl sockerlag. Muddla med en muddlare eller handtaget på en träslev så att smakerna från frukterna blandas med sockerlag och gin.
Lägg i några isbitar i varje glas och fyll upp med rosévin efter smak och tycke. I glasen på bilden är det cirka 1 dl rosévin per glas.
Gör vi inte den här ginbaserade drinken, så gör med allra största säkerhet den med basilika och gurka – också en svalkande sommardrink som gör sig helt perfekt så här års!