Drinkar Nyår

Äppelmartini

Äppelmartini

Åh, denna älskade klassiker – Äppelmartini! Tre ingredienser, tre minuter. Det är världens enklaste drink, men också en av de allra godaste, speciellt så här års när äpplena mognat och man vill ta på sig en kofta och äta äppelpaj varje dag. Den här äppelmartinin smakar faktiskt precis som äppelpaj, och det är också det som nästan alla sagt som vi har bjudit den på.

Det är höstens drink nummer ett som vi återkommer till år efter år just för att den är så enkel och så god. Ingredienslistan består av en del vaniljvodka, två delar äppelmust och ett stänk kanel. Enkelt va? Skulle det vara så att man bara har vanlig vodka hemma och inte känner för att köpa vaniljvodka också kan man alltid smaksätta den vanliga vodkan med lite vaniljessens från mataffären.

Välj gärna en extra god äppelmust till drinken. Det ska inte vara klar äppeljuice, utan en grumlig must. Tre säkra kort brukar vara ICAs egna äppelmust, Tropicanas cloudy apple juice eller Kiviks Musteris äppelmust Årets Skörd med fruktkött. (De två förstnämnda står i kyldisken och Kiviks must brukar inte göra det.)

Äppelmartinin är godast iskall, så skaka den med många isbitar i shakern!

Skriv ut

Äppelmartini

Höstens godaste och i särklass enklaste äppelmartini smakar äppelpaj, består av tre ingredienser och blir klar på tre minuter!

 • Författare: Helena
 • Förberedelser: 3 min
 • Total tid: 3 min
 • Antal portioner: 1 drink 1x

Ingredienser

Scale
 •  0,5 dl vaniljvodka
 • 1 dl äppelmust
 • lite mald kanel

———-

gärna isbitar till shakern

Instruktioner

Mät upp vaniljvodka i en shaker.

Häll på dubbelt så mycket äppelmust som vaniljvodka. Pudra i lite kanel efter smak och tycke.

Tillsätt gärna ett gäng isbitar och skaka shakern.

Häll upp drinken i martiniglas och servera! Vill du har mer kanel är det bara att tillsätta lite i glasen.

Kanske ingen vodka hemma, men gin istället? Gör den här helgrymma och supersnygga äppeldrinken med kanel och gin istället, som har ett festligt vitt skumtäcke av äggvita.

6 november, 2021

15 kommentarer

 1. Den här drinken är jättegod! Sedan Mikael och jag smakade den hos Olof och Helena har vi haft den som välkomstdrink många gånger. Den har verkligen varit uppskattad.

    1. Haha, rabarberpajen och äppelpajen är nog rätt lika. Jag har nog kanel i det mesta. 😉 Och det är fullt rimligt med julfeeling!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration