Drinkar Nyår

Äppeldrink med kanel och gin

Äppeldrink med gin

Är ni sugna på en höstig drink? Det är jag, alla gånger!

Den här drinken är både frisk och kryddig på en och samma gång, och basen i den är äppelmust, kanel och gin. Och så lite citron för syra.

Hur lätt som helst med äggviteskum på drinken!

Det vita skumskiktet fixar man hur lätt som helst med en äggvita.

Det här var faktiskt första gången jag gjorde en drink med äggviteskum, och enda anledningen till att jag inte gjort det innan var att jag trott att det var jobbigt.

Det var det ju sannerligen inte, det var bara att släppa ner en äggvita i drinken och sedan skaka, så fick man det där skummet. Hur enkelt som helst verkligen, men visst ser det festligt ut?

Och en grej till – jag har aldrig varit så mycket för gin, men jag har börjat mjukna lite. Blandat med rätt grejer är det faktiskt riktigt gott.

Så är du som jag; skeptisk till både äggvita i drinkar och till gin – testa det här, känn dig nyskapande och njut av drinken. Sen är det fritt fram att gå runt och skryta lite.

Äppelmartini

Behöver det gå snabbare? Denna äppelmartini har bara tre ingredienser, liknande smaker och blir klar på en minut!

Skriv ut

Äppeldrink med kanel och gin

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

En riktigt snygg höstdrink med smak av äpple, kanel och gin med ett superenkelt äggviteskum på toppen. Justera gärna mängden gin efter dina egna preferenser.

  • Författare: Helena
  • Total tid: 15 min
  • Antal portioner: 2 1x

Ingredienser

Scale

Kanelsockerlag:

  • 0,5 dl socker
  • 0,5 dl vatten
  • 0,25 tsk mald kanel

———-

  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 msk kanelsockerlag
  • 1,25 dl äppelmust
  • 0,75 dl gin
  • 1 äggvita
  • Ca 1 dl tonic water

Till garnering:

  • 2 st stjärnanis
  • 2 tunna äppelklyftor

Instruktioner

Koka upp en kanelsockerlag och låt svalna.

Pressa en citron på 2 msk citronsaft och häll i en drinkshaker.

Tillsätt avsvalnad kanelsockerlag i shakern, samt äppelmust och gin.

Separera ett ägg och häll ner äggvitan i shakern. Skaka rejält för att få fram ett skum, och fördela sedan shakerns innehåll mellan två glas. Fyll glasen till tre fjärdedelar.

Fyll upp med cirka 0,5 dl tonic water i varje glas.

10 oktober, 2019

10 kommentarer

    1. Hej Cecilia! Det går jättebra att ha is i shakern! En sak att tänka på när man shakar med isbitar och äggviteskum bara är att börja med att skaka drinken med äggvitor först utan isbitarna, för de kan döda skummet lite. Så när du shakat i typ 15 sekunder utan is, öppna shakern och släpp ner några isbitar (det kan vara lite rinnigt så man kan behöva torka med lite hushållspapper) och skaka i 15 sekunder till. På det sättet får du både en iskall drink och ett snyggt äggviteskum. 🙂 Lycka till!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration