Drinkar

Sangria rosé

Rosévinsangria sangria rosévinSangria rosé är det enda man vill dricka när det är så här varmt. Eller ja, vatten är ju såklart också bra. Men vi har faktiskt vattenbrist här på Öland, så man får ju respektera situationen, tänker jag. Och det gör jag genom att blanda ihop lite rosébubbel med flädersaft, frysta eller färska röda bär, mynta och mango. I stora drag. I mer detaljerade drag, se nedan:

Skriv ut

Sangria rosé

Sommarens mest svalkande festdrink! Räcker till många på bjudningen. När sangrian tagit slut kan kannan med fördel fyllas på med t ex vanligt rosévin för en omgång till.

  • Total tid: 5 min.
  • Antal portioner: 4

Ingredienser

Scale
  • 1 liten apelsin
  • 0,5 färsk mango (alt 1 dl fryst mango i bitar)
  • 0,5 dl frysta, svenska hallon alt. jordgubbar
  • 2 kvistar mynta
  • Isbitar
  • 0,5 dl konc. flädersaft
  • 1 flaska mousserande rosévin

Instruktioner

Skiva apelsinen och mangon och lägg skivorna i en stor tillbringare. Tillsätt frysta hallon, myntakvistar, isbitar och flädersaft. Fyll upp med mousserande rosévin.

18 juli, 2018

4 kommentarer

  1. Tänk på att frysta hallon ska vara Svenska, de importerade behöver kokas för att eliminera ev Norovirus.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Recipe rating

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration