Sangria rosé
Sangria rosé är det enda man vill dricka när det är så här varmt. Eller ja, vatten är ju såklart också bra. Men vi har faktiskt vattenbrist här på Öland, så man får ju respektera situationen, tänker jag. Och det gör jag genom att blanda ihop lite rosébubbel med flädersaft, frysta eller färska röda bär, mynta och mango. I stora drag. I mer detaljerade drag, se nedan:
Skriv utSangria rosé
Sommarens mest svalkande festdrink! Räcker till många på bjudningen. När sangrian tagit slut kan kannan med fördel fyllas på med t ex vanligt rosévin för en omgång till.
- Total tid: 5 min.
- Antal portioner: 4 1x
Ingredienser
Scale
- 1 liten apelsin
- 0,5 färsk mango (alt 1 dl fryst mango i bitar)
- 0,5 dl frysta, svenska hallon alt. jordgubbar
- 2 kvistar mynta
- Isbitar
- 0,5 dl konc. flädersaft
- 1 flaska mousserande rosévin
Instruktioner
Skiva apelsinen och mangon och lägg skivorna i en stor tillbringare. Tillsätt frysta hallon, myntakvistar, isbitar och flädersaft. Fyll upp med mousserande rosévin.
18 juli, 2018
Sannerligen respektfullt av dig😁 Sangria rose låter mycket gott!
Tack Helen! Man får ju dra sitt strå till stacken och sånt. 😉
Tänk på att frysta hallon ska vara Svenska, de importerade behöver kokas för att eliminera ev Norovirus.
Hej Tobias! Det har du helt rätt i. 🙂