Utflykt

I Barsebäckshamn

Barsebäckshamn strand För några dagar sedan var vi ju i Barsebäckshamn och hälsade på våra skåningar som efter att ha bott i Stockholm i ganska många år nu flyttat tillbaka till sina hemtrakter.

Jag blev helt kär i deras hus, det var verkligen riktigt snyggt. Jag har alltid gillat den skånska stilen på hus, och när vi har varit på Österlen om somrarna har jag alltid gått runt och njutit av alla de vackra husen.

Barsebäckshamn ligger inte på Österlen, utan är en liten fiskeby som ligger mellan Malmö och Helsingborg. Våra kompisars hus är faktiskt ganska nybyggt, men är byggt i gammal stil så att det smälter in fint bland de andra, gamla husen. Jag blev jättesugen på att måla ytterdörren blå här hemma och plantera silverpäron, men det skulle nog inte göra sig riktigt lika bra på vårt sjuttiotalshus. Men silverpäron funkar!

Evelyn brydde sig varken om husfärger eller silverpäron utan ägnade sig åt såpbubblor istället.

Barsebäckshamn strandstig Varje kväll gick vi en promenad ner till vattnet och njöt av varma sommarkvällar och den vackra naturen.

Barsebäckshamn strandäng Barsebäcks hamn Killarna tog ett kvällsdopp. Vi andra åt glass.

Barsebäckshamn brygga Barsebäckshamn hus Jag hade med mig kameran på kvällspromenaderna och smällde skamlöst av paparazzibilder på de vackra husen nere vid småbåtshamnen.

Barsebäckshamn huslängaMen det går ju bara inte att låta bli att ta bilder på husen, när de är så här fina! Barsebäckshamn påminner lite om Råå alldeles vid Helsingborg, men ändå inte. Himla fint är det, i alla fall.

15 juli, 2018

2 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration