Andra Café och fika

Fika på stan

Så här års är stans uteliv ganska …begränsat. Inte för att jag är en partypingla direkt, jag har varit en smygpensionär ända sedan jag blev 18 och började komma in på ställen lagligt. Nej, det roligaste man kan göra på stan så här års är nog att slå sig ner i en mjuk soffgrupp innanför ett par stora fönster mot gågatan och ta sig en rejäl fika.

Sist min jobbarkompis Marija och jag var ute och fikade sparade vi inte på kalorierna. Vi samlade på dem, snarare.

Te och varm choklad piggar upp i det trista vädret. Så ta en fika, hörni! Hemma, på jobbet eller på stan. Jag lovar att vintermörkret känns lite ljusare efteråt. 

14 januari, 2014

10 kommentarer

  1. Haha fika på stan är inget jag gör här i Hultsfred. Det öppnade ett fik för ett år sedan men jag har aldrig varit där. Jag har liksom blivit så van vid att vi inte har något fik att jag glömmer hela tiden att vi faktiskt har ett.

    1. I Färjestaden där jag bor har vi typ ett fik också. Jag har heller aldrig suttit därinne och fikat. Eller har jag det? En gång kanske? Jag minns inte. Vi får öppna våra egna caféer, helt enkelt. 😉

  2. Var var ni nu o fikade? vill gärna åka till mysiga fik i Kalmar med omnejd, o gärna på Öland, för det är där vi oftast är på semester, tips är jag tacksam för. Strandnära o Claras cafe har vi provat. 🙂
    susanne

    1. Hej Susanne! Just den här gången var vi på Espresso House i Kalmar. Men om man vill gå till ett riktigt mysigt café i Kalmar ska man gå till Kullzénska. Andra trevliga caféer i Kalmar är det som finns på Länsmuséet nere i hamnen, och Holmgrens. På Öland är ju Gårdby Café och Lanthandel ett jättebra ställe. Jag tror jag tipsar om alla caféer värda att besöka i min Ölandskategori här på bloggen. Just nu är det ju inte säsong för många av caféerna på Öland. Ölandschoklad i Färjestadens hamn har däremot öppet året runt, och även på helgerna.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration