Drömgod jordgubbsmilkshake
Jag har blivit gammal, jag erkänner. Jag hade glömt hur gott det kunde vara med milkshake. Men kanske att majoriteten av de milkshakes jag sörplat i mig helt enkelt inte varit så goda? Min milkshakekarriär började i mellanstadiet då jag efter skolan vispade samman Big Pack vaniljglass, mjölk och Oboy. Sedan slank det ner en och annan milkshake från Mc Donald’s efter att det öppnat i stan, och därefter har jag fina minnen från pistagemilkshakes i den grekiska övärlden när jag var runt 20-strecket. Sedan har milkshakes lyst med sin frånvaro i mitt liv, bortsett från en grymt god Cookie Dough-milkshake som inmundigades på Flippin Burger i Stockholm för ett år sedan. Men nu, hörni, nu har milkshaken gjort en riktig come back! Efter att ha bjudit våra vänner på hamburgermiddag i mellandagarna körde vi amerikanskt tema fullt ut och bjöd på milkshake till efterrätt som Olof hade svängt ihop. Den var så god att jag tvingade honom att göra den igen kvällen efter, så jag kunde sörpla den framför TV:n. Jag anar en ny trend, helt klart.
Skriv utDrömgod jordgubbsmilkshake
Drömgod jordgubbsmilkshake vars recept går att använda som grundrecept och anpassas efter de bär som är i säsong.
- Total tid: 10 min
- Antal portioner: 4-5 1x
Ingredienser
- 1 pkt á 225 g frysta, tinade jordgubbar (såvida du inte får tag på färska)
- 2, 5 dl vispgrädde
- 1–2 msk florsocker
- ett par droppar (max 0,5 tsk) vaniljarom (finns på miniflaska från t ex Dr Oetker)
- 1 bytta vaniljglass från Häagen Dazs (500 ml)
- ev. lite extra vispgrädde till garnering
- 5 st körsbär (valfritt)
Instruktioner
Plocka fram jordgubbarna i god tid så att de hinner tina. Ta fram en rejäl bunke och vispa grädden ihop med florsocker och vaniljarom (som man säkerligen kan ersätta med vaniljstång eller vaniljpulver. Vi var bara lite lata.) Gröp ur en bytta Häagen Dazs och häll ner i bunken, samt de tinade jordgubbarna. Gå loss med en stavmixer, och sedan har du färdig milkshake! Den som vill pimpa lite extra inför servering kan vispa upp lite extra grädde och spritsa ut på toppen av varje milkshake och sedan garnera med ett färskt körsbär.
Åhhh, milkshake det var väldigt många år sen jag drack det. Jag har inte ens gjort det till min son (han är 9 nu)…det är ju så gott!!
Nio år är ju en perfekt ålder att introduceras till milkshakens underbara värld! 🙂
Åh, den ser underbar ut! Älskar milkshake, all milkshake 🙂
Kram Malin
Tack Malin! Ja, det är ju så gott!
Hehe, milkshake var längesen. Jag och min kusin brukade campa i mamma och pappas husvagn ute på garageuppfarten. Då gick vi alltid in och gjorde en gigantisk milkshake och hade med oss ut 😉
Hihi, det verkar som att alla har härliga milkshakeminnen! 🙂
whow!!
🙂
Så dumt att inte göra det oftare, det är ju både lätt och drömgott! Senast var nog också en ganska smaklös version från Donken…
Jag vet, man borde verkligen göra det oftare. Nej, Donkens milkshakes kommer inte i närheten av hemmagjord milkshake på kvalitetsingredienser.
Jag kan smälla i mig en hel kanna utan att skämmas! Det är förbenat gott!
Tycker absolut vi ska ses över en bit mat framöver. Jag brukar åka några gånger om året till Kalmar när jag behöver nytt att hänga på galgen. Så jag säger till i god tid när det blir dags nästa gång.
Ha en skön måndag!
Haha, det kan jag med! Vi var faktiskt 4 när det här serverades, så du kan ju gissa vem som förbarmade sig över den femte portionen. 😉
Ja, hör av dig när du ska till Kalmar, absolut! Kram!
Alltså, too die for. Men var hittar du de rödvita sugrören? Måste.Ha!
De är från Leilas shop på nätet, här för att vara mer exakt:
http://www.leilasgeneralstore.com/en/articles/2.94.181/leilas-general-store-paper-straws-red
Milkshake är såå gott och den här låter helt ljuvlig! Mer milkshake åt folket 😉
Jag håller med dig Sandra, mer milkshake! 🙂