Andra Öland

Grönsaker i Björnhovda

Nu har grönsakerna börjat säljas i portskjulet i Björnhovda, och vi har redan varit där och handlat tomater, lök, potatis och gul zucchini. Vi gjorde ett smaktest häromdagen; zucchini från affären vs zucchini från Björnhovda. Affärens zucchini smakade ingenting. Zucchinin från Björnhovda smakade jättegott. Inget slår närproducerat och ekologiskt!

Söta små lökknippen ihop med bladfänkål (som jag inte har testat än, undrar vad man kan göra med det?)

Saftiga, goda tomater…

Egentligen skulle vi ätit pasta den här kvällen, men de här potatisarna hade blivit upptagna ur åkern samma dag, så vi åt potatis och färsbiff istället. Potatisarna både luktade och smakade alldeles underbart!
16 augusti, 2010

13 kommentarer

 1. Vilka underbara bilder och mysigt ställe, håller med inget går upp mot nyskördat. Kokt färskpotatis direkt från landet med bara en klick smör mmm va gott!

 2. gott och fräscht!

  fänkålsbladen kan man hacka ner i sallader etc. säkerligen även i grytor, soppor och annat. själv e jag inte alls förtjust i smaken. den är ganska dominant…

 3. Visst är det allra godast med närproducerat. Vi fick en stor påse med körsbärstomater av Ankis föräldrar igår. Så fina att ha framme i en skål på bordet och kunna gå och ta en då och då.
  Vilka fina bilder från inköpsrundan, tänk om alla shoppingrundor var så…

 4. Ser helt underbart ut! Jag få världens Ölands- och smålands abstinens när jag kikar in här. Har inte kommit iväg till Öland iår, jättetrist….

 5. Åh, jag vill också handla grönsaker på det sättet. Får för tillfället nöja mig med mina egna små spinkiga morötter. Måste kolla upp om det inte finns någon grönsaksmarknad i närheten.

 6. Åhh jag känner smaken i munnen på allt nyskördat. Vi brukar alltid baka färsk potatis i speciella ugnar i turkiet. Det är så gott.
  Sv: Vad roligt att din syster gillade istanbul. Baklava är lite speciellt, lite sött. Men en bit är gott om den är bra gjord. 🙂 Ang. Expressen så jobbade jag där som vikarie 2000-2001. Så det var länge sen. 🙂

 7. Åh, vad mysigt det ser ut! Här i Linköping är det svårt att hitta närproducerad mat till vardags. Antingen kan man åka ut till de olika bondgårdarna, osttillverkarna, strutsuppfödarna och bagarna eller så kan man gå på Bondens marknad varje lördag från och med i lördags till och med hela september ut. Jag missade i lördags så nu längtar jag till på lördag! Jag ska kolla upp chokladen. /Marty

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration