Andra Mat på resor Utflykt

Ett dygn i Polen

Jag har ju inte hostat ur mig några Polenbilder än ju! Skandal. Det är ju redan tre veckor sedan jag var där under ett dygn tillsammans med mina jobbarkompisar.

Från Öland/Kalmar går det ganska snabbt att ta sig till Karlskrona, och därifrån går det ju färjor till Gdynia. Olof och jag var i Gdynia en gång för hundra år sedan. Det var kallt, grått och trist. (Och november månad, i och för sig.) Gdansk däremot upplevde jag som så mycket trevligare! Det tog cirka 20 minuter med taxi att ta sig dit från Gdynia.

Vi hade turen att bo på ett centralt hotell, så när det var dags för sevärdheter var vi redan mitt i stan. Och det här med att sova ostört en hel natt var ju hur lyxigt som helst! Inget man gjort sedan bebisen föddes i november. Marija och jag delade rum. Vi fick en enda stor säng, och tydligen hade jag satt mig upp mitt i natten, lutat mig över henne och försökt söva henne, och sagt att jag var rädd att Evelyn skulle trilla ur sängen. Hujedamig. Här tar vi i alla fall igen oss med en kopp kaffe efter att ha besökt Mariakyrkan.

Mariakyrkan rymmer hela 25 000 personer och kan titulera sig som världens största tegelkyrka. Man lär sig något nytt varje dag!

Arkitekturen är riktigt fin och känns gammal och genuin. Tydligen är den dock nyare än man tror, då nästan alla byggnader i hela staden utom ett fåtal bombades sönder under andra världskriget.

Trevligt ändå att de satsade på att bevara den gamla känslan. Staden var riktigt mysig.

Gott fika fanns det också!

Och god mat. Här har vi en lammburgare som inte gick av för hackor.

Vi fick en guidad tur på mikrobryggeriet Brovarnia, som håller till i en av få byggnader som klarade sig under bombningarna. Nu kan jag ju ingenting om öl, men det här var tydligen färsköl i alla fall. Killarna sa att det smakade gott. Att ta med mig på en ölprovning är ytterst otacksamt.

Tre av jobbarkompisarna som fastnade på bild. Senare samma kväll gick färjan hem till Karlskrona, och tidigt morgonen därpå var vi tillbaka på svensk mark. På färjan var det DISCO! Istället för att sova dansade jag loss till Despacito. Det fastnade däremot inte på bild. Tyvärr.

13 juli, 2017

2 kommentarer

  1. Vad kul att du varit i Polen! Vi har rest runt i Polen och Tjeckien i tre veckor just nu och ska åka hem imorgon bitti. Två länder som jag verkligen gillar 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration