Andra Café och fika Utflykt

Solmarka Gård

Just nu faller regnet utanför fönsterrutan, och hösten är officiellt här. När jag gick igenom mappen med sommarbilder hittade jag de här bilderna från när vi var och fikade på Solmarka Gård i augusti.

Solmarka Gård ligger i närheten av Vassmolösa, och jag brukar köpa deras ekologiska ägg i min lokala matbutik. De levererar dessutom ekologiska grönsaker till ett par restauranger jag brukar äta på, bland annat StrandNära i Stora Frö, så ett besök på deras lantcafé var något vi planerat länge. Lily hittade en kompis som hon bjöd på kex.

Det var ganska svårt att hitta dit, men vi lyckades till slut, efter att ha skumpat runt på grusvägar med en Lily som hade härsknat någonstans redan mellan Kalmar och Vassmolösa. När hon fick träffa den svarta hunden var dock all ilska som bortblåst, och hon satt och sa ”voff voff” som hon brukar när hon får se en hund. Är hundarna små ropar hon glatt ”katt”! Tur att hundarna inte förstår och blir förolämpade.

Här stod det från början en pittoresk trave med disk som jag tänkt fota. Det hela skulle andas lantlig idyll, hade jag tänkt, men en lantlig och idyllisk kille plockade bort disken innan jag hann trycka av. Och jag kände inte riktigt att jag kunde be honom låta disken stå kvar bara för att jag skulle fota den. Han hade med allra största säkerhet tittat på mig med samma blick jag fick av den svartklädda kvinnan på den grekiska ön Naxos när jag ville ha en tom vinflaska från hennes restaurang med mig hem. Till mitt försvar hade den en stor sol med snirkliga strålar på etiketten, och för en 15-åring tjej var en sådan flaska med ett nerstucket stearinljus i den perfekta inredningsdetaljen. Det skulle nog se ganska trevligt ut även nu, när jag tänker efter. Får gå igenom återvinningsskåpet därhemma ikväll och se om jag hittar en tom flaska rödtjut med kreativ etikett.

De hade en pittoresk skylt också. Disk är ju inte allt.

En av sommarens finaste bilder.

Klätterbenet upp, som vanligt. ALLT ska klättras på just nu.

Svensk sommar när den är som allra finast, eller var säger ni? Men nu är det höst, och det är inte fy skam det heller. 

15 september, 2015

6 kommentarer

  1. När jag och Lars var på Samos för typ länge sedan, så plockade vi med oss pappersdukar, servetter och allt annat i blått och vitt som vi lite olagligt hittade på restaurangen. Handväskan var kubikstor… Menn vinflaska tänkte jag aldrig på. Får be svärmor ta med en tom Retsina hem från Kreta nu.

    Kram kram

  2. Förstår verkligen att det är en av favoritbilderna från sommaren, vilken härlig glädje det andas!
    När vi var på Gran Canaria nu i somras så fick vi faktiskt med oss en flaska från vår favoritrestaurang, en sån där mandellikörsflaska som getts ut i "limited edition" och designats av Versache. När vi satt på restaurangen tyckte vi att det var en alla tiders idé att ta emot den och packa med den hem, men dagen efter förstod vi inte alls meningen med det…kan kanske bero på att vi druckit både vin och en del av den där likören på kvällen:)

    Kramar

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration