Andra Familjen

Evelyns dop

För några veckor sedan döpte vi lilla Evelyn i Torslunda kyrka här på Öland. Förutom Evelyn heter hon även Vega, efter Olofs farmor. Lily hade laddat i flera veckor för att få hjälpa prästen att hälla upp vattnet i dopfunten, och var taggad till tänderna. Evelyn var något mer skeptisk, som synes. Men allt gick jättebra, och den nye prästen som gjorde sitt andra dop någonsin (det första hade varit dagen innan) var jättebra.

Den obligatoriska, uppställda dopbilden. Häpp! Det verkar som att vi har en liten poserare i familjen, minsann. När prästen försökte berätta om dopets syfte stod Lily och viftade med sin tyllkjol och hade den framför ansiktet, det var inte många som kunde hålla sig för skratt då. Och när han frågade vilket namn vi valt till vårt barn gastade Lily ”Jag heter Lily Kerstin Iréne!” Jo tack.

Efter dopet var det två små kusiner som hade spring i benen efter att ha hållt sig stilla alldeles för länge.

Stort tack till vår vän Jonas Lindström för fina foton i kyrkan!

Vi (ähurm, Evelyn menar jag) fick jättefina presenter av alla våra nära och kära. Vi hade doplunchen i kyrkans församlingshem som mamma och jag pimpade kvällen innan med lite blommor. Lilys doplunch hade vi på favoritstället StrandNära, men det har vuxit alldeles för mycket de senaste åren för att de ska kunna abonnera cafét en hel söndag för ett dop. Men de var ändå gulliga och gjorde all maten och levererade den till församlingshemmet, och det var vi så tacksamma för. Med en vild snart 3-åring och en bebis som skriker större delen av sin vakna tid orkar man helt enkelt inte stå och förbereda maten själv i flera dagar innan.

Det var bakad brie, olika sallader och bönchips…

…rödbeta med getost och pumpafrön, olika pajer och hembakat bröd…

…vildsvin och en otroligt saftig rostbiff…

…och världens finaste tårtor. En med hallon och choklad, och en mjölkfri som jag också kunde äta.

Dagens huvudperson verkade nöjd med dagen, och det var vi också. För att inte tala om hur mätta vi var. Jag tror att jag åt sex bitar av den här tårtan, på fullaste allvar. 

13 april, 2017

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration