Vårsoppa med avokado och gurka
Har ni börjat fundera på påskmeny än? Eller ska ni kanske matsurfa och slipper laga påskmaten själva? I så fall är det bara att gratulera! Den här soppan gjorde jag förra året på påsken, och den ligger bra till för att hamna på menyn i år med. I övrigt blir det nog en mindre buffé i år med lite kallskuret och någon sallad till det. Kall mat är smidigt när man har barn som vrålar och tiden är knapp för att svänga ihop en varm middag strax före servering. Sådant som man kan förbereda innan är alltid skönt. Servera gärna ett vitt vin till soppan, den gör sig ypperligt till det. Eller varför inte hälla en skvätt i soppan också?
och gurka, 4 förrättsportioner alt. 8 bufféportioner.
att svalna. Kärna ur och gröp ur avokadon och lägg innehållet i en mixer. Skär
gurkan och schalottenlökarna i mindre bitar och lägg ner i mixern. Pressa ner saften
från en lime och grovhacka dillen. Mixa i hushållsmixer eller med stavmixer,
och späd efter hand med den avsvalnade grönsaksbuljongen. Smaka av med salt och
peppar. Känns soppan för tjock, späd ev. med lite mer vatten. Ställ kallt tills
servering.
blanda med 3 msk rapsolja. Salta och peppra, och förvara i rumstemperatur till
servering. Häll då på ca 2 tsk ovanpå varje portion soppa.
Tips! För att variera soppan, testa gärna att byta ut dillen
mot mynta, att tillsätta färsk spenat eller att hälla en skvätt vitt vin i
soppan.
Den låter supergod!
Ha en fin påsk!
Kram Jenny
Lovar att den är jättefräsch och god! Önskar dig också en fin påsk, kram!
Funkar den att servera varm också?
Hej Madde! Just med gurka och avokado i så tror jag faktiskt inte att den gör sig så bra varm. Men den är jättegod kall!