Andra Öland Säsong

Sommarens skörd

För ett tag sedan (ett par veckor sedan om jag ska vara helt ärlig) åkte vi till våra kära grönsaksleverantörer – Portskjulet i Björnhovda. Vi visade upp vår lilla bebis och köpte med oss ingredienser till en fräsch sommarsallad.

Gul zucchini, mangold, färsk vitlök, tomater… det var mycket som var moget och färdigt.

Bally var med, så klart. Den lille sorken.

När vi var där råkade en liten svala ta sig in i uthuset, så Stefan gick helt sonika in och plockade ut den. Själv hade jag aldrig fått tag i den, hur mycket jag än försökt.

Sedan flög den iväg, helt oberörd.

Det sägs ju att när svalorna flyger högt blir det fint väder, men på Öland idag har det varit ganska mulet. Mer än halva augusti har redan passerat, och min favoritårstid Hösten står snart för dörren. Men än är vi inte riktigt där, än så länge är det bara ”pre-fall” som modevärlden brukar kalla det, och det är då som det finns som allra mest att skörda. Någon dag den här veckan ska jag ta med mig barnvagnen och Bally till Björnhovda på en promenad och bunkra nyskördade grönsaker, rotfrukter och bär. Jag kan tänka mig att hallonen är finfina nu.

20 augusti, 2014

6 kommentarer

  1. Alltså snacka om att jag är sen på att svara på kommentarer numera. Jag får onekligen ta och skärpa mig. Kanske skulle hosta ur mig ett blogginlägg också, av bara farten. Det har ju inte blivit så många i sommar…

 1. Hej! Du jobbar väl med marknadsföring? Vad har du gått för utbildning? Jag är själv intresserad av det ämnet så vore kul att höra lite mer om ditt jobb! Tack för en härlig blogg!

  1. Hej Amanda! Vad kul att du gillar bloggen!

   Jo, jag har hand om marknadsföringen på ett företag som gör rostfria avvattningsprodukter, så jag gör egentligen allting med den biten; tar fram broschyrer, annonser, gör säljmaterial i InDesign och bestämmer var och hur vi ska marknadsföra oss och sådant.

   Jag har en magisterexamen i internationell marknadsföring, och tror att ett marknadsföringsprogram på högskolan aldrig kan vara fel. Egentligen är det nog viktigare att man har pluggat vidare, än just vad man har läst. Jag började på turismprogrammet där marknadsföring var en av tre valbara inriktningar, och fick en kandidatexamen i det. Sedan la jag på ett magisterår på högskolan i Kalmar i internationell marknadsföring, och under det året lärde jag mig betydligt mer än under mina tre första år. Sedan lär man sig på arbetsplatsen också. Och även om ens första jobb inte kanske är kvalificerade marknadsföringsjobb, så är alla jobb man gör ett steg framåt, som utvecklar en. När jag var nyutexaminerad var det svårt att få kvalificerade marknadsföringsjobb, så jag jobbade ett tag i CanalDigitals kundtjänst och blev utskälld av ca 80 personer per dag på telefon. Sådant är faktiskt fantastiskt utvecklande, då det lär en att inte ta skit personligt. Det har jag haft stor nytta av, och det tror jag att alla skulle ha.

   Lycka till, vad du än väljer att göra!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration