Andra Fest Säsong

Årets midsommarfirande

Vilket väder vi hade på midsommarafton! Över 30 grader varmt och strålande sol. Vi dukade upp till sillunch längst bort i trädgården, under skuggan av träden.

Vi körde med vit sangria till välkomstdrink, som vi gjort de senaste åren. Enkelt, läskande och räcker till många.

Liv, Agneta, Stefan och mamma står och minglar. Bally har intagit en säker plats nedanför bordet.

Olof hade gjort klassisk löksill

…och Agneta hade lagat en kall silltårta och tagit med sig. Jag har inget recept, men hon berättade att botten var av kavring blandat med smält smör, och fyllningen bestod av crème fraiche, kokta ägg, sill, rom, rödlök och dill. Bland annat.

Jag hade bakat mitt vanliga vita bröd

…och Liv hade med sig en tårta, som i vanlig ordning var föga ordinär. Inuti hade den en tårtbotten på sockerkaka, ett rosa mousselager och ett vitt mousselager under den goda glasyren med vit choklad.

Framåt eftermiddagen gick vi ner till midsommarfirandet nere vid vattnet och dansade några varv kring stången. Lily for omkring som en vante och studsade lite till Små Grodorna på slutet. Efter dansen gick vi hem till ett par vänner och grillade.

Och så tar vi en sommaräng också som jag tvingade Olof att ta kort på, bara för det passar in så bra till midsommartemat. Just nu finns det flera sådana här ängar på Öland, och jag har även sett någon med blåklint. Så är ni här och åker finns det mycket vackert att titta på längs vägarna. 

28 juni, 2016

8 kommentarer

    1. Önskar dig detsamma! 🙂 Ja, det var ju inte frivilligt han fotade den där vallmon kan jag säga. Det muttrades om överdrivet romantiska bilder i Ikea-anda. Fnys. Han vet inte vad han pratar om.

    1. Åh, men i Italien är det ju underbart! Med alla cypresser, och de har ju faktiskt också cikoria längs med vägarna, precis som vi har på Öland. 🙂

    1. Det var riktigt hyvens, och barnet hade den goda smaken att sova sig igenom det så vi fick äta vår mat sittandes. 😉 Önskar dig också en finfin sommar!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration