Andra Restaurang Utflykt

Tillbaka till Friden i Kivik

Hoppas att ni alla har haft en härlig midsommar! Jag ber om ursäkt för bloggtorkan men skyller på midsommarfirande, fixande i trädgården och allmänt sommarnjutande. Eftersom Olof fortfarande sitter och ruvar på årets midsommarbilder kommer här ett inlägg från när vi var i Kivik med Calle och Louise förra helgen. Louises familj har ju som bekant ett sommarhus i Kivik, och vi älskar när vi får åka dit och flanera omkring på Österlen.

Man kan inte åka till Kivik utan att besöka Friden, som förmodligen är världens underbaraste lilla pizzeria.

Men man får inte glömma att boka bord, för det är ofta fullt! Årets besök var precis lika trevligt som förra årets.

Jag åt en ljuvlig calzone-inspirerad pizza och drack deras egengjorda äppelmust till.

Så här glad blir man av pizza på Österlen! Nu är ju i och för sig inte Louise och jag särskilt svåra, vankas det mat så är vi egentligen aldrig särskilt långt borta.

Med så här fina råvaror är det inte konstigt att pizzorna smakar gott! Jag hoppas att det inte dröjer alltför länge innan vi kan åka dit igen och rensa faten.

26 juni, 2011

11 kommentarer

  1. Åå….har länge velat åka dit men inte blivit av. Som sagt måste man boka. Sist tanken föll in var det fullt. Men detta året ska det bli av. Har hört så mycket om detta ställe och dina bilder ser ju inte mindre lockande ut!!

  2. Har ju inte varit i Kivik ännu… Men det verkar helt underbart. Vilken fantastisk pizzeria. Så fräscha pizzor. Klart man blir glad då 😉

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration