Andra Café och fika Öland

Vårfika!

När fikatarmen suger, som den ofta gör lite extra på söndagar, brukar vi åka till östra sidan Öland och fika på Gårdby Café och Lanthandel, oftast tillsammans med sjömanshustrun Louise.

Nu när det är tillräckligt fint väder att sitta utomhus kan Bally följa med, han ligger under bordet och hoppas att någon ska tappa en fralla och spanar på andra fikande hundar. Eller katter. Bally är ganska flexibel. Men hans snåla matte lät honom inte smaka på banan- och chokladkakan, den var inget för små vovvar.

Om vinden blåser för kallt kan man prova att sitta i det nybyggda uthuset och fika….

…och sedan kan man gå in i den lilla inredningsbutiken Sigfrid Rudbergs Diversehandel, som har så mycket fint att jag måste be Louise att hindra mig från att handla massa saker. Det gör hon så klart inte, så vi kommer oftast ut därifrån båda två med minst ett fynd var.

Senaste inköpet blev varsin mattallrik till Olof och mig, ur ställningen på bilden till höger. För det är ju klart att man måste ha en tallrik att äta på! Eventuellt behövs det kanske även dessertskålar längre fram…

27 april, 2011

16 kommentarer

  1. Det är ju bara för msigt på Gårdb Café. Och de har alldeles för mycket fina saker i sin inredningsshop… Får bli en tur till Öland snart!

  2. De har några lite matigare baguetter, men det är nog allt de har i matväg, skulle jag tro. Man kanske kan inleda med en kroppkake-lunch på Hotell Skansen i Färjestaden, och sedan åka tvärs över ön för en fika i Gårdby, det kanske gästerna skulle gilla? 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration