Grillat Lamm

Lamm och pommes på grillen

Igår grillade vi lamm och gjorde pommes på grillen! Det var så gott att vi ikväll kör favorit i repris. Pommes på grillen är senaste skriket, i alla fall hemma hos oss.

Lammbiten är inklappad med örter och rejält marinerad innan den läggs på grillen, och potatisen är skuren i små bitar och dränkt i olivolja, så mycket att det nästan mäter 1-2 cm upp i formen den ligger i.

Grillmästarna väntar på att grillen ska bli färdig…

…medan resterande familjemedlem dricker vin och bläddrar i senaste numret av Lantliv. Gott vin för övrigt; kryddigt och fruktigt och finfint till lamm.

Både lammsteken och pommesen lades på grillen samtidigt, och det tog ca 1 timme innan det var klart. Allting grillades under lock, och bara halva grillen var fylld med kol, på ena sidan. På den sidan det inte låg kol grillades såväl lamm som pommes. Som synes har vår grilltermometer sett sina bästa dagar, men vi siktade på att ta av köttet från grillen och vira in det i folie och låta det vila däri i ca 15 min när det uppnått en innertemperatur på ca 60 grader. Det missade vi så klart, så det fick några grader till på sig, men var lika gott ändå.

Bally övervakade processen från början till slut, och såg till att få smaka av middagen både en och två gånger.

22 april, 2011

12 kommentarer

  1. Lamm är såå gott! Jag gjorde lammstek jag med! Mortlade salvia och vitlök med salt och olivolja och gned in den i. Sedan blev den uppskivad på påskbuffébordet. Gjorde också Allt om Mats blomkålspuré med tryffelolja och baconkrisp. Otroligt gott!!! Ska göra den igen på fredag då vi ska ha knytis och kolla på brittiska bröllopet. Ska då också göra chilichokladmuffins med rödvinsås. Mums.Ha en bra vecka.
    Åsa

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration