Andra Utflykt

Hundkalas!

Bally har en tjej. Han är kär, har vårkänslor och vill gå hem till sin lilla dam varje gång vi är ute och promenerar. Damen heter Sookie, huserar hos Liv och Agneta, och har precis fyllt ett år. Självklart var Bally bjuden på kalaset. Sookie är en blandning av Papillon och Chihuahua, och är lite mindre än Bally till storleken. Bally är rent allmänt sett väldigt positivt inställd till hundar av det motsatta könet. Ålder eller storlek spelar ingen roll. Mormor brukar berätta om sin tax Spirre som hade ett förhållande med en Grand Danois, den taxens val av dam var onekligen mer komplicerat än Ballys.

Hundarnas mattar och hussar drack apelsinjuice och multifruktsjuice blandat med rosévin. Enkelt och läskande gott en varm försommardag.

De små vovvarna inledde kalaset med en alldeles egen tårta, gjord på korv, leverpastej och skinka. Hundarna åt upp sina bitar fortare än kvickt, och slickade sina små tallrikar alldeles rena.


Sedan pussades de. Bally passar på att stjäla en puss av sin dam. Inte för att det är så svårt, hon är väldigt kärvänlig, till Ballys stora glädje.

Till min egen stora glädje hade Liv bakat alldeles underbara chokladmuffins, med en glasyr som jag skulle kunna sitta och äta med sked. (Vilket jag också gjorde.) Jag gör det enkelt för mig och länkar till receptet som är signerat Leila, ni hittar det här.

Även på hundkalas får man godispåse med sig när man går hem! Fast i form av en söt liten hink istället. Bally travade nöjd hem, mätt och lycklig från sitt kalas där han minglat med traktens tikar, och sov sedan väldigt gott i sin lilla säng.

29 maj, 2011

11 kommentarer

  1. Bally är så söt! Jag säger alltid det haha. Men det stämmer ju så bra 🙂 Malva gör som din mormors tax – komplicerat förhållande. Hennes kille är en stor golden retriver. När hon möter honom piper hon som en galning 🙂 Och han slänger sig ner och hon hoppar på honom. Så söta så 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration