Andra

Sommarbuffé på radion

Idag har Emmy och jag pratat buffémat i radion! Vi hade en jättehärlig förmiddag i Emmys trädgård ute i solen, där vi drack alkoholfritt bubbel, marinerade kallskuret kött och gjorde dessert.

Jag körde från kontoret till Emmy, och möttes av den här underbara buffén. Emmy är ju som bekant grym på buffémat, och hade redan hunnit förbereda en hel del. Dagens huvudrätt på buffén var balsamicomarinerad fläskfilé med soltorkade tomater och basilika, och sweet chili-kyckling. Till det serverades en kall nudelsallad med en underbar limedressing, och diverse småplock som fetaost, crostini, grissini, tapenade, oliver och kronärtskockor.

Emmy svänger ihop en marinad som om hon aldrig gjort annat. Vi pratade även om vad som kan vara gott att dricka på en buffé, alkoholfria alternativ och lämplig dukning. Även vett och etikett på buffé betades av, och allmän ”buffélogistik” som hur man förvarar kall mat, var man gör av sina bestick och vad man ska placera först och sist i en buffé – placera det du har gott om först, och det du har lite mindre av sist.

Ingen buffé utan efterrätt! Jag gjorde en klassisk jordgubbstårta. Det dubbelvikta hushållspappret under tårtbottnens kanter på bilden till vänster är ett hett tips; när du har klätt in hela tårtan i grädde tar du försiktigt bort pappret, och kan nöjt konstatera att tårtfatet är helt rent. Ett prima tips som jag lärt mig av min mor.

Emmy och Mari från radion fokuserar på nudelsalladen. Som ni förstår var dagens lunch riktigt lyckad, buffé i solen i Emmys trädgård som sedan avslutades med tårta. En perfekt start på helgen! Den som vill lyssna på programmet i efterhand kan göra det här, i radions lyssningsarkiv. Vi är med i tidsspannet 10.00-12.00. Och förresten – jag vet att kommentarsfunktionen fungerar dåligt just nu, men jag hoppas att den rättar till sig snart.

27 maj, 2011

8 kommentarer

  1. Spenderade förmiddagen på jobbet med att lyssna på er, blev hur sugen på jordgubbstårta som helst haha va superkul att lyssna på! 😀

  2. Nu har vi snart lyssnat på hela programmet och vi måste få säga att ni låter som ni har sysslat med detta alltid! Så jädrarns bra det låter och programmet har en riktigt härlig "fredagskänsla" även på en söndag:)
    We like!!!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration