Andra Grillat

Grillad flundra

Ja. Som ni säkert förstår så är det här ytterligare något som Olof lagade när jag var borta. Jag är ju, för att uttrycka mig diplomatiskt, ganska liten i maten när det kommer till fisk.

Som ni ser gick han verkligen in för sitt fiskgrillande i min frånvaro. Jag borde åka bort oftare. Eller snarare stanna hemma – så att jag också får äta så här fint. För trots att jag inte gillar fisk hade jag banne mig smort i mig den här panerade lilla flundran.

Så här säger Olof att det hela gick till, och det här är vad som behövs till en person:

Fisk:
2 flundror (så mycket som syns på bilden)
salt
peppar
någon matsked olivolja till grillningen
Någon skiva citron till servering

Panering:
ett fat ströbröd
ett fat mjöl
1 ägg

Remoulad-inspirerad sås:
ca 3 msk majonnäs
2 tsk kapris, hackad + 1 tsk kaprisspad
en halv saltgurka, hackad
1 kruka dill, hackad
salt
peppar

Filéa fisken om du inte har varit förutseende och köpt färdiga filéer. Salta och peppra. Vispa upp ägget och häll det i en skål, och vänd varje file i först mjöl, sedan ägg och sist ströbröd. Låt gärna de panerade filéerna vila ett par minuter innan de läggs på grillen, så fäster det bättre. Grilla de panerade filéerna på den delen av grillen där kolen inte är. Tid beror på storlek på fisk och värme på grillen, räkna med några minuter på varje sida. Sprinkla gärna lite försiktigt med lite olivolja över paneringen så att den inte blir för torr.

Till såsen hackas de ingredienser som ska hackas, sedan blandas allt till en sympatisk sås. Servera till fisken med en liten citronbit till, och servera gärna tillsammans med kokt potatis eller potatisklyftor som körts antingen i ugnen eller i en form på grillen, med mycket olja.

24 maj, 2011

10 kommentarer

  1. Ja, vi hade gärna satt i oss lite av den där fisken. Eller, varför nöja sej med lite, vi älskar ju fisk, så vi hade tagit den stora portionen:) Såsen påminner om den vi hade igår till vår torsk, mums:)

  2. Jag tror helt enkelt att nästa gång du åker bort så åker vi hem till Olof! Skulle inte alls göra ont att sitta i er trädgård, sippa Ängöl och känna doften av grillad flundra.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration