Familjen

Äggjakt

På påskafton hade vi den traditionella äggjakten. Sedan vi flyttade till hus har äggletandet förflyttats till vår trädgård, istället för i vardagsrummet hemma hos mamma och Günter. Efter 30 år har våra påskägg gömts på alla tänkbara ytor som finns. Till och med upphängda i en påse bakom gardinen, och uppspända med ett band under soffan. I år gömde jag syrrans ägg i grillen, som lyckligtvis hade hunnit svalna. Mormor slapp leta efter sitt ägg, man är befriad från äggletandet när man är 92.

Men syrran fick leta ett tag minsann! Günter fick påsköl istället för ägg. Alla ska ju bli nöjda.

Mamma och svärmor hittade till slut sina ägg, och Caddy hittade ett ben som han på franskt manér stoppade i mungipan. En mycket lukrativ äggletarrunda, för såväl tvåbenta som fyrbenta.

6 Kommentar

 1. charlotta

  28 april, 2011 at 7:09 f m

  i grillen haha, vilket perfekt gömställe! tyvärr blev det inget letande för mig i år, påskharen hade lagt ägget på spiselkransen precis innanför dörren och det var ju inte direkt någon sport att leta upp det där.

 2. Remsan

  28 april, 2011 at 8:38 f m

  Vilken mysig tradition! Vet inte riktigt vad som hände med vårt äggletande. Det försvann när jag och mina syskon kom i tonåren. Har inte blivit att barnen fått leta. Men jag ska återuppta denna tradition som är mycket trevlig.

 3. Emma

  28 april, 2011 at 9:05 f m

  Underbara bilder! 🙂 Ni verkar bo så fint! 🙂

 4. Tulipan´s bakverk

  28 april, 2011 at 9:45 f m

  haha skoj!

  Våra barn fick söka första gången i vår nya trädgård, dock rätt mycket mindre än den vi haft innan. Men det var svårt i år åxå. Påskharen är otroligt lurig 😉

 5. matarkivet

  28 april, 2011 at 10:08 f m

  Vad härligt med äggjakt! Det har vi faktiskt aldrig haft.

 6. Ann-Sofi

  28 april, 2011 at 11:08 f m

  Så kul! Man blir aldrig för gammal när det kommer till bus och lek:)

Lämna en kommentar