Familjen

Äggjakt

På påskafton hade vi den traditionella äggjakten. Sedan vi flyttade till hus har äggletandet förflyttats till vår trädgård, istället för i vardagsrummet hemma hos mamma och Günter. Efter 30 år har våra påskägg gömts på alla tänkbara ytor som finns. Till och med upphängda i en påse bakom gardinen, och uppspända med ett band under soffan. I år gömde jag syrrans ägg i grillen, som lyckligtvis hade hunnit svalna. Mormor slapp leta efter sitt ägg, man är befriad från äggletandet när man är 92.

Men syrran fick leta ett tag minsann! Günter fick påsköl istället för ägg. Alla ska ju bli nöjda.

Mamma och svärmor hittade till slut sina ägg, och Caddy hittade ett ben som han på franskt manér stoppade i mungipan. En mycket lukrativ äggletarrunda, för såväl tvåbenta som fyrbenta.

28 april, 2011

6 kommentarer

  1. i grillen haha, vilket perfekt gömställe! tyvärr blev det inget letande för mig i år, påskharen hade lagt ägget på spiselkransen precis innanför dörren och det var ju inte direkt någon sport att leta upp det där.

  2. Vilken mysig tradition! Vet inte riktigt vad som hände med vårt äggletande. Det försvann när jag och mina syskon kom i tonåren. Har inte blivit att barnen fått leta. Men jag ska återuppta denna tradition som är mycket trevlig.

  3. haha skoj!

    Våra barn fick söka första gången i vår nya trädgård, dock rätt mycket mindre än den vi haft innan. Men det var svårt i år åxå. Påskharen är otroligt lurig 😉

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration