Andra, Mat på resor

Uppe i Montmartre

Det område i Paris som jag (och säkerligen många andra) tycker allra mest om, är Montmartre. Här uppfylls alla förväntningar man har på franska stadsmiljöer; de färgade markiserna, de rutiga dukarna, uteserveringarna på gatan…

…och de vackra husfasaderna, för att bara nämna en del av det.

Högst upp i Montmartre ligger den välkända gamla kyrkan Sacre Coeur. På gatorna nedanför trängs souveniraffärer, delikatessbutiker och restauranger, tillsammans med en hel del konstnärsgallerier.

Det finns till och med en kexaffär!

På torget vid Sacre Coeur konkurrerar eliten av gatukonstnärer om turisternas pengar och fåfänga. Syrran och jag stod över den här gången, vi har fortfarande kvar våra blyertsteckningar som gjordes av oss häruppe när vi var tonåringar. Inte för att vi ser likadana ut idag, men vi vill gärna tro det själva.


Från toppen av Montmartre har man en milsvid utsikt över Paris stad.

Eftersom hotellet låg i Montmartre (och begärde ett överpris för en snålt tilltagen frukost) åt vi istället ute i solen på en av uteserveringarna vid torget. Utan tvekan bästa sättet att starta dagen på!

8 Kommentar

 1. Linnea

  27 april, 2012 at 7:48 e m

  Fint, fint fiiiiint!! Vad var det ALLRAALLRA bästa med Paris?! Jag tycer eiifeltornet och disneyword hihi 🙂

 2. Pernilla

  27 april, 2012 at 8:55 e m

  Tack för en ljuvlig promenad på Montmartre. Vackra Sacre Coeur! tack för de fina bilderna. Ljuvligt!

 3. Doktor Glas

  27 april, 2012 at 11:07 e m

  montmartre är min favorit i paris också. underbart!

 4. Desiree

  28 april, 2012 at 5:41 f m

  Vilken härlig Paris vistelse du fick. Jättekul att läsa alla dina inlägg härifrån. Det var länge sedan jag var i Paris men jag minns bland annat charmen av Montmartre med dess konstnärstråk.
  Kul att få följa med så här på ett hörn och njuta av alla dina fina bilder.

 5. Coolaannna

  28 april, 2012 at 6:39 f m

  Jag tycker du fångar Paris på ett sånt bra sätt!

  Man blir verkligen sugen och inspirerad av dina bilder!

  Kram Anna

 6. Helena

  29 april, 2012 at 9:58 f m

  Tack för fina kommentarer, det är kul att kunna visa hur vi hade det! 🙂

  Linnea, jag tycker nog att det bästa med Paris var att bara strosa runt och insupa atmosfären, speciellt i Montmartre. Men visst – utsikten från Eiffeltornet är helt fantastisk!

 7. Anonym

  14 maj, 2012 at 8:33 e m

  Är det lätt att ta sig från flygplatsen till Montmartre?

 8. Helena

  17 maj, 2012 at 7:58 f m

  Hm, från flygplatsen till Montmartre… det går ju att åka taxi, och hur lång tid det tar beror helt på trafiken, men kanske 45 min? Våger inte säga helt hundra. Det går även bussar från flygplatsen till centrala Paris, och så länge man är i stadskärnan kan man alltid bara ta tunnelbanan till Montmartre, det är hur smidigt som helst med tunnelbanan, med den kommer man i stort sett överallt. Montmartre ligger ju centralt, man kan till exempel promenera från Montmartre till LaFayette som är det mest kända varuhuset i Paris.

Lämna en kommentar