Andra Mat på resor

Restaurangbesök i Paris

Halva nöjet med att åka utomlands är ju såklart maten, och varje kväll i Paris provade vi en ny restaurang. Restaurangen vi åt på den första kvällen var den allra bästa, den kändes väldigt fransk med mysig belysning och mycket röd sammet. Jag hade inte vett nog att ta med mig kameran den kvällen, utan fick ta kort med mobilen istället. Däremot har jag haft den goda smaken att scanna in restaurangens visitkort, så att framtida Parisresenärer kan notera adressen. Menyn var komponerad av någon Michelin-snubbe, och priserna var förvånansvärt överkomliga, mycket billigare än på många restauranger i Stockholm. I Kalmar också, för den delen.

Jag hade fått tips från flera olika håll om att besöka den kända restaurangen Chartier, som är ett gammalt soppkök. Här ringlar kön lång varje kväll, men det tog inte särskilt lång tid att komma in för det. Restaurangen rymmer otroligt mycket folk, det kändes nästan som att sitta på en stor gammal tågstation där de ställt ut fullt med bord i ankomsthallen. Personligen tyckte jag inte att maten var fantastisk, men vi kan ha haft otur med våra tallrikar, och att mycket råkade vara slut på menyn just den kvällen. Men jag är ändå glad att vi gick dit, för stället bör absolut upplevas!

Sedan tog jag inte upp kameran vid fler mattillfällen, det var oftast ganska mörkt inne på restaurangerna. Men! Självklart kom jag ihåg att fota crêpes! Syrran och jag avslutade varje kväll med att trycka i oss varsin crêpe. Antingen med smör och socker, eller med nutella, banan och kokos. Underbart!

Varför har vi bara korvmojjar här hemma? Fram för fler crêpesstånd ute på gatorna!

26 april, 2012

6 kommentarer

  1. Ja det där gjorde ju inte Paris begäret mindre direkt 😉 och VARFÖR måste jag läsa bloggar just när jag ska sova?? Nu kommer jag att drömma om crepes hela natten och vakna med neddräglad kudde..

  2. Ja hur kunde jag missa den FB rutan:) Jag är nog van att nästan inga bloggar i Sverige har twitter eller FB, men bra du har.

    Tack för fina ord och nu följer jag så hoppas du följer mig också.
    Ha en kanonhelg

    LOVE Maria på inredningsvis

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration