Andra, Butiker, Mat på resor

Alla hål i väggen

En sak jag älskar med Paris är alla små hål i väggen-ställen som finns överallt. En målad fasad, fönsterdörrar och små bord. Sådant här finns det alldeles för lite av i Sverige! Men det är ju därför det är så härligt att komma utomlands, för att få uppleva allt det där som är så typiskt.

Ett turkost creperie! Om jag hade ett crepes-ställe skulle jag också måla det turkost!

Okända franska människor som får stå ut med att ha blivit papparazzifotograferade och sedan utkablade på en svensk blogg. De såg ut att ha det så trevligt där, framför det lilla bageriet när klockan var lunchtid, att jag var tvungen att smygfota lite.

Syrran poserar med sin glasstrut utanför Le Mouff’tôt’tard. Nästan alla de här bilderna är tagna på en gata som heter Rue Moufftard.

En vinaffär! Mycket franskt.

Delikatessbutikerna var överrepresenterade på gatan. Inte för att det skulle vara negativt, snarare tvärtom! Den här sortens butiker är de allra bästa. 

9 Kommentar

 1. Stina

  25 april, 2012 at 9:16 e m

  Har läst din blogg ett tag nu och måste bara säga att du verkligen inspirerar mig. Dina restips, resturangtips och matips är helt i min stil. Tack för mig.

 2. Fru Sederblad

  26 april, 2012 at 6:19 f m

  Åh, nu längtar jag till Paris som en galning!!

 3. Kaksmulan

  26 april, 2012 at 7:02 f m

  OMG!!! Jag kan inte fatta att jag aldrig varit i Paris… Måste dit snart (fast risken är att jag aldrig kommer där ifrån ;))Varför ser det inte ut så här i Malmö???

 4. Malin`s Diner

  26 april, 2012 at 7:33 f m

  Så underbart med en massa småbutiker. Nu återkommer jag med en jämförelse mellan Amsterdam, där det också vara vanligt med små butiker i varenda hörn. Så charmigt!

  Kram Malin

 5. Linnéa

  26 april, 2012 at 1:35 e m

  En fråga bara? Bodde ni på hotell eller typ vandrarhem? 🙂 kraaam

 6. Sofie

  26 april, 2012 at 2:14 e m

  Älskar de här hål i väggen-butikerna. Varför har vi inte mer av det i Sverige! Så snyggt och på något sätt hemtrevligt tycker jag. Kram!

 7. Helena

  26 april, 2012 at 8:13 e m

  Stina – välkommen till bloggen, och tack för din fina kommentar!

  Linnea – vi bodde på ett hotell som låg precis vid Moulin Rouge, som var jättetrevligt. Kram! 🙂

 8. Moma

  27 april, 2012 at 8:05 f m

  Haha, vad kul, jag scrollade bland alla fina bilder och fastnade på den med det turkosa skyltfönstret och tänkte det samma, hade jag något eget ställe skulle det vara turkost!

 9. Remsan

  27 april, 2012 at 5:40 e m

  Ser inte ut som en storstad. Verkar hur mysigt som helst! Jag förstår att alla blir förälskade i Paris som åker dit.

Lämna en kommentar