Andra Butiker Mat på resor

Alla hål i väggen

En sak jag älskar med Paris är alla små hål i väggen-ställen som finns överallt. En målad fasad, fönsterdörrar och små bord. Sådant här finns det alldeles för lite av i Sverige! Men det är ju därför det är så härligt att komma utomlands, för att få uppleva allt det där som är så typiskt.

Ett turkost creperie! Om jag hade ett crepes-ställe skulle jag också måla det turkost!

Okända franska människor som får stå ut med att ha blivit papparazzifotograferade och sedan utkablade på en svensk blogg. De såg ut att ha det så trevligt där, framför det lilla bageriet när klockan var lunchtid, att jag var tvungen att smygfota lite.

Syrran poserar med sin glasstrut utanför Le Mouff’tôt’tard. Nästan alla de här bilderna är tagna på en gata som heter Rue Moufftard.

En vinaffär! Mycket franskt.

Delikatessbutikerna var överrepresenterade på gatan. Inte för att det skulle vara negativt, snarare tvärtom! Den här sortens butiker är de allra bästa. 

25 april, 2012

9 kommentarer

  1. Har läst din blogg ett tag nu och måste bara säga att du verkligen inspirerar mig. Dina restips, resturangtips och matips är helt i min stil. Tack för mig.

  2. OMG!!! Jag kan inte fatta att jag aldrig varit i Paris… Måste dit snart (fast risken är att jag aldrig kommer där ifrån ;))Varför ser det inte ut så här i Malmö???

  3. Så underbart med en massa småbutiker. Nu återkommer jag med en jämförelse mellan Amsterdam, där det också vara vanligt med små butiker i varenda hörn. Så charmigt!

    Kram Malin

  4. Älskar de här hål i väggen-butikerna. Varför har vi inte mer av det i Sverige! Så snyggt och på något sätt hemtrevligt tycker jag. Kram!

  5. Stina – välkommen till bloggen, och tack för din fina kommentar!

    Linnea – vi bodde på ett hotell som låg precis vid Moulin Rouge, som var jättetrevligt. Kram! 🙂

  6. Haha, vad kul, jag scrollade bland alla fina bilder och fastnade på den med det turkosa skyltfönstret och tänkte det samma, hade jag något eget ställe skulle det vara turkost!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration