Den indiska vardagsmaten
I Indien äter man ris med flera olika röror, och så lite chapati- och papadbröd till det. Förslagsvis. En sådan här lunchtallrik köpte vi ofta, den kostade nog inte mer än 10 kr och innehöll röror av spenat, ärter, ost, ris och en yoghurtröra.


Den omtalade och upphåsade Alfonsomangon. Den förpackades i en låda med halm, för att mangon skulle hållas varm och vara mogen. Och stoppade man ner handen i lådan var det verkligen varmt! Vimals mamma gjorde en puré på mango som serverades kall. I den hade hon mixat mango med vatten, socker, lite kardemumma och chili, och det var gudomligt gott!
10 juni, 2010
Påååse!! Ni verkar ha haft det UNDERBART i Indien! Roligt att läsa om era upplevelser! Vi kommer förbi en kväll och ser hur ni har det! Kram och påse på dig, hälsa! Mia
det-är-så-GOTT-med-indisk-mat! basta. brukar ni äta indisk mat hemma? tyckte du det var stor skillnad mellan den riktiga indiska maten och den man köper här i sverige?
trevlig helg!
Vad spännande den första tallriken ser ut 🙂 Vad åt ni till frukost egentligen? Ser läskigt ut… 🙂
Ohh I really love this. Indisk mat är så gott. Måste nog ta o åka dit snart. 🙂
Har fått intrycket att dom ofta lagar nyttig, god mat i indien? Mina föräldrar har varit där flera gånger och dom var alltid förtjusta i maten.
Mår du bättre?
Kram
SÅ häftiga och spännande bilder!
Missa inte första tävlingen för månaden som har startat nu! Du kan vinna ett fullproppat paket fyllt med formar från Kalasform! Skulle vara jätte roligt om du deltar! Ha det bra! Kram Daniella – BakeCake
Vad roligt att du fortsätter din intressanta berättelse om Indien, hoppas du fick med dig lite recept och delar med dig av dem här på bloggen. Det skulle verkligen vara roligt att få provsmaka något riktigt Indiskt.
PS! Vad lika du och din syster är…