Andra Mat på resor

Åktur i Bombay

En av dagarna i Bombay hyrde vi en stor taxi och åkte på sightseeing hela dagen. Första anhalt var landmarket Gateway of India, som byggdes för att hedra ett engelskt kungapar när de kom till stan 1911. Det blev dock inte klart förrän 1924. Ett bra exempel på indisk tid.

På Elefantön en timmes båtfärd utanför Bombay fanns grottor med fina skulpturer av Shiva. Shiva var dock inte den största attraktionen på plats för de indiska besökarna, det var istället Gun, vår vän som var med på resan. Gun är lite äldre än oss övriga, och i Indien visar man väldigt mycket respekt för äldre människor. Guns popularitet visste inga gränser, folk ville fotografera sig med henne och vidröra hennes fötter.

Ett av Bombays största tvätterier. Många hotell och affärer i staden använder sig av just det här tvätteriet.

Elcentral i Bandra. No further comments.

Självklart hanns det även med lite shopping. Här provar Marija ut en jättefin sari till bröllopet. Mamma, syrran och jag agerar smakråd. Nästan alla butiksbiträden i dambutikerna var män.

13 juni, 2010

3 kommentarer

  1. Känner igen det där med Gun. När syrran, hennes sambo och hennes son var på Bali så var det likadant för dom, flera kom fram och ville bli fotade med alla tre och dom fattade ingenting. Sen fick de veta att många tyckte det var spännande med deras ljusa hudfärg och att hennes som var så rödhårig.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration