Andra, Frukost

Morgonstund på landet

Att tillbringa en tidig morgon ute på landet är bland det bästa som finns. Gräset är vått av dagg och det är fortfarande vindstilla. Bally brukar vakna tidigt sådana morgnar och agera väckarklocka för att få oss att gå upp och gå ut med honom.
Extra roligt är det såklart att morra lite på de idisslande kossorna ute på ängen. Tror man att man är en schäfer så tror man.
Sedan brukar vi äta frukost i trädgården. Jag älskar den engelska gamla téservisen som har funnits i skåpen på sommarstugan så länge jag kan minnas. Helst av allt skulle jag vilja ta hem en kopp, men då skulle det ju inte vara samma sak längre… Till frukost åt vi bland annat finsmakande vaniljyoghurt, som tillagas på precis samma enkla sätt som blåbärsyoghurten, men utan blåbär. Perfekt tillsammans med egenrostad müsli!
Syrrans hund Caddy som cirkulerade kring frukostbordet är inte känd för att vara någon finsmakare. Efter att ha tuggat i sig några tångruskor till förrätt gick han över till att äta kobajs som om det inte fanns någon morgondag.
Bally däremot har insett att man har mycket större chans till delikatesserna från matbordet om man är lite trevlig och helt enkelt fjäskar för sin husse.
Och vad han fjäskar sen! Om han fick smaka något från bordet? Självklart. Caddy fick också en munsbit. Han tog den som efterrätt.

9 Kommentar

  1. Helena Ljunggren

    24 augusti, 2011 at 4:41 e m

    Morgonpromenader är verkligen helt ljuvligt. 🙂 Här har vi tyvärr två slöhögar till hundar så vi blir långt ifrån väckta på morgonen, det är snarare vi som får dra ut dom 🙂

  2. Alexandra - kärlek på tallrik

    24 augusti, 2011 at 6:17 e m

    Åh, jag älskar din hund, han vet att det där med fjäsk inte går att misslyckas med, man kan komma hur långt som helst 😉 Ser härligt ut, speciellt med dina vackra koppar – håller dock med, att ta hem en vore att förstöra lite av stämningen 😉

  3. Barfotaflickan

    24 augusti, 2011 at 6:32 e m

    Din blogg är verkligen helt ljuvlig!! Fantastiska bilder och du skriver så bra 🙂
    Gillar oxå Facebook-grejen – toppen helt enkelt!
    /Anna
    (Ps: Om du vill kan du kika på vår nya blogg, http://www.ekenasliv.se , om vårt hus som ska renoveras från topp til tå 😉

  4. Pernilla

    24 augusti, 2011 at 6:38 e m

    vilka härliga bilder, det där porslinet var ju bara för fint 🙂

    ni kan skicka hit bally om ni vill ha lite sovmorgon, jag skulle gärna bli väckt av någonting lite gulligare än min mobils irriterande larm…

  5. Studeravidare.se

    25 augusti, 2011 at 11:48 f m

    Hej,
    igår började en tävling på studeravidare.se. Vill du också vara med och tävla? Du behöver bara nämna oss i ett blogginlägg och har då chansen att vinna Nya MacBook Air.

    Infomation om tävlingen finns under http://www.studeravidare.se/bloggtavling.

    MVH Studeravidare teamet

  6. Emma

    25 augusti, 2011 at 3:03 e m

    Vad söt Bally är! 🙂 Han har likadan sele som Malva har 🙂 Stugan ligger jättefint! 🙂

  7. Sofia

    25 augusti, 2011 at 5:31 e m

    Vilken härlig blogg du har =)

Lämna en kommentar