Andra, Utflykt

En heldag bara för mig

En lördag för ett par veckor sedan passade Olof på att höja sitt index rejält. Inte för att det skulle ha varit lågt innan, men han ville vara gullig och överraska med en heldag bara för mig som han planerat noga. Jag visste ingenting om hans planer, utan behövde bara glatt följa med överallt. Morgonen inleddes med frukost ute på en brygga i närheten av där vi bor.
Olof hade packat en lyxig frukostkorg och fyllt thermosar med kaffe och thé. Bally gillade idén med picknick på bryggan, men var lite lagom hjälpsam när det kom till att vika ihop filten.
Nästa anhalt var ett spa! Vårt favoritspa här i trakten – Bansai Spa som ligger på Stufvenäs Gästgiveri en bit utanför Kalmar.
Vi flöt runt i de varma bassängerna som små paddor, läste bok i sofforna och fick massage. Jag hade kunnat stanna kvar för alltid.
Det fanns ju snacks! Hälsoinspirerat sådant, men dock. Jag höll mig till biscottiburken.
När vi kom hem därifrån lagade Olof en underbar lunch som var tänkt att vara ett återskapande av den goda lunchen vi åt på vår bröllopsresa i Toscana, den där dagen då det regnade så mycket och vi fick stanna inne. Precis som då bestod lunchen av spaghetti, basilika, tomater och buffelmozzarella, med en bruschetta vid sidan av. Till det drack vi – precis som då – vitt vin. Kontinentalt och trevligt med vin till lunchen, det är inte varje dag.
Efter en eftermiddag i solen i trädgården lagade Olof kvällsmat – grillad oxfilé med kantarellsås och potatis.
Till det drack vi ett av brunellovinerna vi beställt hem från vingården Poggio Antico i Toscana där vi var på besök.
En alldeles underbar dag! Hoppas att det inte dröjer länge till nästa. (Om ni undrar om vi verkligen har kvar julbelysningen i trädet så är svaret – Ja, det har vi. Vi hävdar att det ger en sydeuropeisk kvällsstämning under sensommaren.)

12 Kommentar

 1. Hovkonditorn

  1 september, 2011 at 4:06 f m

  Ååh, vilken härlig dag och härlig man du har 🙂

 2. Matarkivet

  1 september, 2011 at 8:50 f m

  Vilken underbar överrasking! Och så gulligt att återskapa lunchen från Toscana. He's a keeper, men det visste du ju nog redan, hihi!

 3. Emma

  1 september, 2011 at 8:58 f m

  Vilken underbar dag! Vilken man du har 🙂 Jag tycker julbelysningen gör det jättemysigt! 🙂 Kanske simpelt för endel.. Men jag dreglar över er uteplats. Balkong i all ära, men när man har hund är uteplats grejen att ha. Du strålar efter din härliga dag! 🙂

 4. Helene

  1 september, 2011 at 9:50 f m

  Julbelysningen er en keeper;-)

 5. Mauros Matlåda

  1 september, 2011 at 2:16 e m

  vilken härlig dag!!
  jag älskar TOSCANA!<3
  …bra val för vinet!
  #mauro

 6. Helena

  1 september, 2011 at 2:51 e m

  Jo, såväl uteplatsen som Olof är hyvens! 🙂

 7. Louise

  1 september, 2011 at 6:23 e m

  Because you're worth it!! och utebelysningen ar fab. Totally fab!

 8. Diana

  1 september, 2011 at 7:43 e m

  Vilken mysig dag 🙂 Var är de turkosa pastatallrikarna ifrån? De är superfina!

 9. Helena

  2 september, 2011 at 6:35 f m

  Pastatallrikarna kommer från bagaren och kocken där de finns i flera fina färger! 🙂

 10. Lisa

  2 september, 2011 at 1:53 e m

  Vilken underbar "gåva" du fick! Bara en sån sak som att en person (mannen i ens liv) gör sig "omaket" att tänka och planera detta är toppen! Jag skall absolut låta min äkta hälft läsa detta blogginlägg….är den "vinken" för grov tro? *s*

  Ha en underbar helg!

 11. Remsan

  2 september, 2011 at 6:30 e m

  Gud så mysig! Jag har inte varit på Stufvenäs sedan de renoverade. Ser onekligen nice ut. Så gulligt gjort av Olof. Vilken prins 😉

 12. Bakspecialisten

  15 september, 2011 at 7:08 f m

  Ååh, vad mysigt ni har det! 🙂

Lämna en kommentar