Familjen

Julen enligt Bally

 Det börjas den 23:e med att matte ska vara pinsam och pussas. Att man inte kan få sitta på en köksstol i fred…

…så fort matte går från bordet och vänder sitt snåla öga åt ett annat håll passar jag på att tigga till mig lite korv av husses mamma. Som ni ser röner jag stora framgångar på den fronten. Jag har bra tass med damerna.

 Den 24:e får jag paket! Matte hjälper mig att öppna. Jag är inte det minsta bortskämd.

På juldagsmiddagen hemma hos mattes mamma den 25:e finns det inget placeringskort som det står Bally på. Skandal. Jag rasar. Men bestämmer mig ändå att häcka i närheten av det här placeringskortet, det brukar ju ge utdelning.

Husse äter den klassiska juldagsrätten Rodnande kassler i Bergakungens sås. Jag gör mitt bästa för att se ut som om jag inte fått mat på en vecka. Husse är ganska lättlurad. Sedan får jag en fluffig filt i julklapp. Jag skulle vilja sammanfatta julen 2010 som mycket givande.

5 Kommentar

 1. Mårtenssons kök

  30 december, 2010 at 5:45 e m

  UNDERBART! Tack för din rapport Bally, låter som du hade en jättehärlig jul. Hoppas du får en lika fin nyår trots alla smällare…
  Hälsa matte och husse och önska dom ett riktigt gott nytt år,

  Kram, Anki och Håkan.

 2. charlotta

  31 december, 2010 at 8:19 f m

  åh, denna underbara snuck! hoppas att ni och söt-vovven får en alldeles underbar nyårsafton. gott nytt år!

 3. Anonym

  31 december, 2010 at 11:13 f m

  Käre Bally, jag är väldigt ledsen att du inte fick något placeringskort, men eftersom din matte inte vill att du tigger vid bordet ansåg jag det smartast att låta bli och i stället smyga till dig lite godbitar under bordet – och det lyckades vi ju mycket bra med!

  Stor kram från din "mormor"

 4. Emma

  1 januari, 2011 at 11:53 f m

  Vilken underbar jul Bally fick! 🙂 Himla kul att se! 🙂

Lämna en kommentar