Andra Butiker

Butiken Magasin 36 i Höganäs

För ett tag sedan var jag i Höganäs och besökte den fullkomligt fantastiska Butiken Magasin 36, eller ”Butiken” som den också kort och gott kallas. Vi tillbringade minst två timmar därinne, men jag hade utan problem kunnat stanna en hel dag.

Till att börja med fanns det ju fika. Finfika, i ordets rätta bemärkelse. Syrran, Marija och jag åt oss så mätta på fika att vi knappt orkade någon lunch den dagen. (Ett för övrigt ganska vanligt problem i min värld.)

Ni ser ju själva storleken på bullarna. Inget mesande här inte!

Butiken Magasin 36 har både inredning och kläder, och det är precis min smak på båda delarna.

Vackra lampor från Tine K Home blandas med kuddar, brickor och marockanskt porslin.

Mitt i alltihop finns en liten saluhall, i den mest fantastiska miljö. Färska kryddor, ruffiga tegelväggar och citronsmakande surdegsbröd är precis sådant som får mig att gå igång och springa runt med kameran och vilja ta kort på allt från höger till vänster.

På ovanvåningen av saluhallen kan man äta lunch och sitta i loungen. Det får det bli nästa gång!

De säljer även vacker, klassisk Höganäskeramik. Som sagt, det här är ett riktigt guldställe!

Några fina ljuslyktor fick följa med hem den här gången. Jag är redan sugen på att åka tillbaka, dock. Vem vet, det kanske blir en tur ner till Höganäs på sommarsemestern?

3 juni, 2013

15 kommentarer

 1. Ojojoj, sådana inlägg som dessa är ju fullkomligt livsfarliga att lägga upp… förstår du vad du gör med vår husfrid? 🙂 Det är just vid sådana tillfällen som detta som Håkan är lite extra glad att det inte finns en bil i hushållet:):)

  Kramar

 2. Hej!

  Jag och min ska hyra stuga på Öland om en vecka, Gärdslösa på östa sidan! Kan du tipsa om bra restauranger, cafèer, butiker, loppisar och gårdsbutiker? Sånt jag bara inte får missa! Vi har beställt bord på "Lammet och grisen". Vi ska åka och titta på raukarna och trollskogen. Är det något annat som vi MÅSTE se på Öland?

  Tack för en bra blogg!
  Kram Catharina

  1. Hej Catharina! Vad kul att ni ska till Öland! 🙂 Till höger på bloggen har jag en lista på kategorier, och längst ner i den listan finns kategorin Öland. Där har jag bloggat om alla mina favoritställen på Öland. Men rent spontant skulle jag rekommendera en gourmethamburgare på Kalk i Löttorp, att åka på den ljusbeiga grusvägen som fortsätter efter raukarna längst med den vackra kusten, att fika på Gårdby Café och Lanthandel, att äta Ölandsglass nere i Färjestadens hamn… vad mer… nära Gårdby café finns en jättemysig kvalitetsloppis, jag har bloggat om den ganska nyligen, den heter Gamla vackra ting. Vackra små gator att åka på är Eriksöre bygata och Vickleby Bygata. Men som sagt, allting finns i Ölandskategorin! Önskar er en jättehärlig resa! 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration