Andra, Café och fika, Utflykt

En italiensk trädgård i Vassmolösa

Igår eftermiddag åkte vi på utflykt till ett helt fantastiskt ställe – Villa Famiglia i Vassmolösa strax utanför Kalmar. Det är en medelhavsträdgård med ett orangeri där man kan fika, äta en bit mat eller ta ett glas vin.

Hade jag vetat att de serverar pasta och pizza hade jag inte ätit lunch innan. Olof drack italienskt öl, och jag tog en finfin cappuccino som smakade precis som den ska göra på ett italienskt café. Barnet höll sig till majskrokar.

Lily matade pappa med krokar och smörgåsrån. Hon är en riktig liten feeder, precis som sin mamma. Då och då avbröt hon sig för att peka mot taket och försöka säga lampa. Lampor är väldigt i ropet just nu.

Ett utvalt utbud av pasta, balsamvinäger och andra godsaker finns till försäljning.

Efter fikat inne i orangeriet gick vi ut i den stora trädgården, som verkligen var som att landa rakt i Toscana. Lily försökte som vanligt klättra på allt som gick att klättra på. Hon har ambitioner, utan tvekan!

Trädgården är full av vackra detaljer. Den som vill kan även köpa med sig terracottakrukor hem, de finns i alla möjliga storlekar. Och kryddväxter säljer de också, och olivträd och citrusträd.

Nu var det lite blåsigt igår, men är vädret vackert kan man fika ute i trädgården, bland olivträden och örterna, med utsikt över hästhagarna.

Det finns mycket att se i trädgården, både för liten och stor. Lily spanar in lejonkranarna och undrar varför vi har så svenniga kranar hemma i vårt badrum.

Visst är det vackert? Jag blir så glad när jag hittar nya pärlor i omgivningen där jag aldrig varit förut! Efter en snabb koll på deras hemsida kan jag även konstatera att de erbjuder boende också, fixar fester, konferenser och bröllop, samt att nästan alla möbler och krukor i trädgården går att köpa. Helst av allt skulle man väl vilja köpa hela trädgården och frakta hem den.

Hit lär vi åka fler gånger, och nästa gång ska jag se till att vara hungrig!

6 Kommentar

 1. Malin`s Diner

  27 juli, 2015 at 7:27 f m

  Ja, det verkar faktiskt finnas en hel del sevärdheter borta på er sida av landet. Härligt! Och vilken liten prinsessa ni har skaffat er, ljuvlig.

  Kram kram

  1. Helena

   28 juli, 2015 at 8:19 f m

   Du får komma hit och spana in dem! Och den lilla prinsessan också. 🙂 Kram!

 2. Anonym

  27 juli, 2015 at 6:30 e m

  Hur hittar ni till alla fina ställen? Har John tipsat här, det är ju i hans neighborhoods;. )
  marija

  1. Helena

   28 juli, 2015 at 8:19 f m

   Det här stället har jag läst om i tidningen, och så har Ylva varit där och tipsat om det. John har faktiskt inte varit där än. 🙂

 3. Ekenäsliv

  28 juli, 2015 at 8:47 e m

  Det är ett riktigt guldkorn det där stället! Har varit där ett flertal gånger och jag blir alltid lika inspirerad 🙂
  Vi hade sommaravslutning med vår lilla "pysselgrupp" vi har i byn i början på juni. Åt pastaallad, drack vin och hade det huuur mysigt som helst:)
  Ha de så fint!
  Kram Anna

  1. Helena

   2 augusti, 2015 at 6:17 f m

   Ja, verkligen mysigt, dit kommer vi att åka fler gånger! Och vad mysigt med en pysselgrupp! 🙂 Stor kram till dig!

Lämna en kommentar