Andra Café och fika Öland

Vinterfika på Gårdby café

Det känns som att jag bloggar väldigt mycket om fikabesök just nu… Men det fikas ju en hel del, när man är hemma med sin bebis om dagarna. Man måste ju komma iväg på något.

Gårdby Café och Lanthandel är ett café som jag har besökt många gånger genom åren. På somrar och helger brukar det vara ganska välbesökt, men mitt i veckan en vanlig onsdag är det inte så många där och fikar. Folk jobbar ju. Hähä. Och jag är glad över att det är öppet varje dag. De har barnstolar och gott fika, så Lily och jag har varit där flera gånger sedan i höstas.

Jag har bloggat om det här stället innan, men det förtjänar ett inlägg till. Den gamla lanthandeln är charmig som bara den. Förut brukade cafét fungera lite som snabbköp också med ett utbud på de vanligaste basvarorna, men nu är det sortimentet utbytt mot mer godsaker, fina vinägrar, pastasorter, lakritsburkar och andra trevligheter.

Lily gillar som bekant att gå på café.

Riktigt så här mycket snö har vi inte längre här på Öland, nästan allt har hunnit smälta bort, och vi har fullt av vintergäck och snödroppar utanför husknuten.

Vi tog bilderna när Mary och Magnus var här över nyårshelgen, då vi passade på att kvalitetsfika lite på den öländska landsbygden. Annars är det ju tyvärr inte så många ställen här på Öland som är öppna så här års. Så man får ju passa på när det går. Mer fika åt folket, eller vad säger ni?

16 februari, 2015

4 kommentarer

  1. Det fiket är ett av de bästa! Åker dit så ofta jag kan , vilket inte blir så ofta som jag vill.
    När jag var liten handlade vi mjölk och annat efter badet i Bläsinge! Det fanns lördagsgodis där då också!
    Skönt att snön är borta tycker jag som längtar till ölandsvåren!

    1. Vilka härliga minnen! Ja, nu är ölandsvåren här, så du får komma hit och inspektera! 🙂 Idag såg jag vårens första lilla scilla. (Och förlåt för sent svar…)

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration