Andra Mat på resor

Hemma igen

Nu är jag hemma igen efter att ha tillbringat ett par underbara dagar i Barcelona tillsammans med världens bästa jobbarkompisar! Det är så härligt att komma tillbaka till en stad man har bott i och åka till sina favoritställen, och det är extra roligt att få visa ”sin” stad för sina vänner.

Och att få äta sin favoritmat igen! Få saker slår den klassiska spanska skinkan. Allra helst ska den ätas tillsammans med pan de tomate, bröd som man gnidit med en vitlöksklyfta och en skuren tomat, och sedan hällt olivolja över. Här ser jag ut att göra min bästa auditionpose till Miss Skinka 2011.

Här är vi uppe i Gaudís park, Parc Güell, och tittar på mosaikhus som har inspirerats av pepparkakshuset i Hans och Greta. Det var riktigt varmt när vi var där, säkert 28 grader. Parc Güell är en av mina favoritplatser i Barcelona, man har utsikt över hela staden, och arkitekturen är fantastisk.

Som tur är kan man svalka sig med en frappuccino från Starbucks i Barcelona när det blir för varmt. Och om man sitter i skuggan kan man till och med ta sig en café con leche.

För att inte tala om tapas! Den här tapasrestaurangen ligger i kvarteret Born, i närheten av Picassomuseet.

Vattnet var inte särskilt varmt, men några av killarna envisades ändå med att bada framåt kvällen. Är man i Barcelona så är man!

Marija och jag drack rosévin på en uteservering härom kvällen och tittade på folk. Det är så mycket roligare att göra det i Barcelona än i Kalmar. Kanske mest för att det faktiskt finns folk i Barcelona.

Ytterligare ett hus av Gaudí, beläget på Paseo de Gracia där butiker som Chanel och Louis Vuitton samsas med Zara och Mango. Visst är det skönt att komma hem när man har varit borta, men jag hade väldigt gärna stannat några dagar till i Barcelona. Ännu hellre några veckor.

12 april, 2011

17 kommentarer

  1. Vi som blev kvar här hemma gick det ingen nöd på. Vi var inte alls avundsjuka… Vi var inte alls sugna på att dricka rose och mumsa tapas… Och självklart inte sugna på att kunna solbada… Vi tar det så klart som vuxna. Eller inte, bu hu…

  2. Välkommen åter! Åh, så härligt du har haft det.
    Vi har varit i Barcelona en gång och det finns ju hur mycket som helst att se, parken är underbar precis som Sagrada de familja. Lite avundsjuk blir man allt…

  3. Skönt att du är hemma igen. Jag har saknat dig! Superbra med en liten Barcelona-Guide för oss som snart ska dit..;) såg ut som ni hade riktigt trevligt!!! ikväll Grey´s…weeeeeeeeiiii!!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration