Andra Efterrätter

Påskprat i radion

Idag har Remsan och jag varit på radio igen, den här gången var det påsktema. Vi pratade om påskmat, påskdesserter och påskgodis. Självklart hade vi med oss smakprov som vi åt av tills vi var fullständigt proppmätta och lunch kändes överflödigt. (Därmed inte sagt att jag inte åt en stor lunchportion och ytterligare en dessert till lunch en timme senare.)

Emmy-remsan hade med sig världens sötaste små marängkycklingar som kan få vem som helst att pipa av förtjusning!

Dessutom hade hon med sig den här påskgula frusna cheesecaken, som hade en chokladbotten, citronsmakande fyllning och ett täcke av mango och passionsfrukt. Den var så god att jag ska svänga ihop mig ett eget exemplar snarast, kanske redan i helgen!

Mitt bidrag till påskefterrätterna var den här pannacottan med ägglikör som jag garnerat med små ägg och chokladbitar. Det är meningen att det ska se ut som ett fågelbo, men det är tveksamt ifall budskapet framgår… Det var i alla fall riktigt gott att smaksätta pannacotta med ägglikör, dessutom fick den en fin ljusgul färg som matchar påskens alla dukningar.
Ägglikörspannacotta, 4 portioner
3 dl vispgrädde
3 gelatinblad
0,5 dl ägglikör (jag har använt Amarula Cream)
ev. 1 tsk socker
Godisägg och choklad till garnering
Börja med att lägga gelatinbladen i en skål med kallt vatten, låt dem ligga i blöt i minst 5 minuter. Koka upp vispgrädden i en kastrull, ta den från värmen och rör ner gelatinbladen. Häll i 1 tsk socker om du vill ha lite extra sötma. Låt svalna i ca 10 minuter, och häll sedan upp i portionsformar som ställs in i kylen, minst 4 timmar och gärna över en natt. Precis före servering, garnera med godisägg och choklad. (Är man för ivrig med garneringen och gör det för långt i förväg tappar äggen färg lite, färg som hamnar på pannacottan istället.)
15 april, 2011

14 kommentarer

  1. Men jag såg DIREKT att det var fågelbon!!

    De där marängkycklingarna…VEM kan sätta tänderna i en sån sötis? *s*

    Nu skall jag lyssna på er!

    Ha en skön helg!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration