Andra, Efterrätter

Påskprat i radion

Idag har Remsan och jag varit på radio igen, den här gången var det påsktema. Vi pratade om påskmat, påskdesserter och påskgodis. Självklart hade vi med oss smakprov som vi åt av tills vi var fullständigt proppmätta och lunch kändes överflödigt. (Därmed inte sagt att jag inte åt en stor lunchportion och ytterligare en dessert till lunch en timme senare.)

Emmy-remsan hade med sig världens sötaste små marängkycklingar som kan få vem som helst att pipa av förtjusning!

Dessutom hade hon med sig den här påskgula frusna cheesecaken, som hade en chokladbotten, citronsmakande fyllning och ett täcke av mango och passionsfrukt. Den var så god att jag ska svänga ihop mig ett eget exemplar snarast, kanske redan i helgen!

Mitt bidrag till påskefterrätterna var den här pannacottan med ägglikör som jag garnerat med små ägg och chokladbitar. Det är meningen att det ska se ut som ett fågelbo, men det är tveksamt ifall budskapet framgår… Det var i alla fall riktigt gott att smaksätta pannacotta med ägglikör, dessutom fick den en fin ljusgul färg som matchar påskens alla dukningar.
Ägglikörspannacotta, 4 portioner
3 dl vispgrädde
3 gelatinblad
0,5 dl ägglikör (jag har använt Amarula Cream)
ev. 1 tsk socker
Godisägg och choklad till garnering
Börja med att lägga gelatinbladen i en skål med kallt vatten, låt dem ligga i blöt i minst 5 minuter. Koka upp vispgrädden i en kastrull, ta den från värmen och rör ner gelatinbladen. Häll i 1 tsk socker om du vill ha lite extra sötma. Låt svalna i ca 10 minuter, och häll sedan upp i portionsformar som ställs in i kylen, minst 4 timmar och gärna över en natt. Precis före servering, garnera med godisägg och choklad. (Är man för ivrig med garneringen och gör det för långt i förväg tappar äggen färg lite, färg som hamnar på pannacottan istället.)

14 Kommentar

  1. Lisa

    15 april, 2011 at 6:00 e m

    Men jag såg DIREKT att det var fågelbon!!

    De där marängkycklingarna…VEM kan sätta tänderna i en sån sötis? *s*

    Nu skall jag lyssna på er!

    Ha en skön helg!

  2. Anonym

    15 april, 2011 at 6:03 e m

    Ser jättegott ut!

  3. Sofia

    15 april, 2011 at 7:42 e m

    Vad ni är duktiga och fina : ) kram Sofia

  4. Pernilla -Bli min jäst

    15 april, 2011 at 8:56 e m

    Vad kul att vara med i radio, var kan man lyssna på er?
    Tycker din efterrätt ser gudomlig ut och jag ser då i alla fall att det är ett fågelbo 🙂

  5. Hovkonditorn

    16 april, 2011 at 4:49 f m

    Härliga påskefterrätter! Och visst ser pannacottan ut som ett fågelbo, vackra!

  6. Viktoria-Pinkpastry

    16 april, 2011 at 7:52 f m

    Det var supersöta små pannacottor! Vilken bra ide, tack för tipset! Hoppas jag hinner pröva dessa i påsk!

  7. Ann-Sofi

    16 april, 2011 at 12:45 e m

    Gud vad kreativa ni är 🙂 Man får ju lite ångest då man inte ens hunnit börja tänka påsk ännu.

  8. Ann-Sofi

    16 april, 2011 at 12:46 e m

    Gud vad kreativa ni är:9 Man får nästan lite ångest då jag inte ens hunnit tänka i påsktermer ännu. Jättefina små desserter:)

  9. Mia

    16 april, 2011 at 5:33 e m

    Åh vad gott det ser ut! Och den där pannacottan ska jag nog baske mig pröva nu i påsk! Kram och påse!

  10. Remsan

    16 april, 2011 at 8:51 e m

    Tycker vi gjorde jättebra ifrån oss, fniss fniss… Kram

  11. Emma

    18 april, 2011 at 8:13 f m

    Vad duktiga ni är! 🙂 Ser himla gott ut, alltihop 🙂

Lämna en kommentar